Amela Terzić u finalu na 1.500 metara, uz nacionalni rekord

Izvor: RTS, 03.Mar.2017, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amela Terzić u finalu na 1.500 metara, uz nacionalni rekord

Amela Terzić direktno se plasirala u finale trke na 1.500 metara na Evropskom prvenstvu u Beogradu, pošto je u prvoj kvalifikacionoj trci zauzela drugo mesto, uz nacionalni rekord 4:10.35. Finalna trka na programu je u subotu od 19.45.
Srpska atletičarka Amela Terzić plasirala se u finale trke na 1.500 metara na Evropskom dvoranskom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prvenstvu u Beogradu.

Ona je bila druga u prvoj kvalifikacionoj grupi rezultatom četiri minuta i 10,35 sekundi, čime je postavila nacionalni rekord i izborila direktan plasman u finale.
Terzićeva je bila 0,07 sekundi sporija od Britanke Laure Muir, a 0,2 sekunde brža od trećeplasirane Konstance Klosterhalfen iz Nemačke.
"Kakve su bile startne liste, nisam očekivala da ću biti među prve dve. Bilo je guranja, ali nisam htela da dozvolim kao svaki put da me gaze, tako da sam i ja uzvraćala. Kad sam izašla na čelo trke i čula gromoglasne aplauze publike to me je ponelo da budem još bolja i trčim još brže. Biće teško sutra u finalu, ali daću sve od sebe”, rekla je Terzićeva.
Finale će se održati u subotu od 19.45.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Amela Terzić rekordom Srbije do finala EP

Izvor: SandzakPress.net, 03.Mar.2017

Reprezentativka Srbije u atletici, Novopazarka Amela Terzić plasirala se danas u finale trke na 1.500 metara na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu. Ona je ličnim i rekordom Srbije od četiri minuta, 10 sekundi i 35 stotinki zauzela drugo mjesto u prvoj kvalifikacionoj grupi, izborivši finale...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.