adranka Joksimović s nemačkim izaslanikom za pitanja EU

Izvor: B92, 26.Apr.2018, 00:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

adranka Joksimović s nemačkim izaslanikom za pitanja EU

Ministarka evropskih integracija Jadranka Joksimović razgovarala je sa izaslanikom za pitanja EU u Ministarstvu inostranih poslova Nemačke Tomasom Osovskim.

Oni su razgovarali o odnosima dve države, Izveštaju EK o napretku Srbije, procesu evropskih integracija, reformama koje se sprovode i ; situaciji u regionu i EU.

Kako je saopšteno, oni su se usaglasili da postoji kontinuitet unapređenja ukupne saradnje, pre svega političke i privredne, da su odnosi dve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << države "izuzetno" kvalitetni i da intenzivna redovna komunikacija, prisutna na svim nivoima, daje pozitivne rezultate.

Joksimović ;je ocenila da je Izveštaj Evropske komisije "izbalansiran i pretežno dobar, da je zapažen napredak Srbije u gotovo svim oblastima, naročito u ekonomiji, vladavini prava, borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije".

Ona je istakla da se sve primedbe iz Izveštaja "ozbiljno shvataju i da će se raditi na njihovom poboljšanju".

"Srbija je spremna za otvaranje 5 poglavlja: 33 – finansijske i budžetske odredbe, 9 – finansijske usluge, 13 – ribarstvo, 18 – statistika i 17 – ekonomska i monetarna unija", istakla je Joksimović.

Osovski je ocenio da se Srbija u Nemačkoj doživljava kao važna država za stabilnost i prosperitet celog regiona, ali i za ostvarivanje zajedničkih evropskih interesa. ;

Rekao je da Nemačka ohrabruje i podržava reforme i evropske integracije Srbije, jer one "doprinose razvoju Srbije i regiona, što je u interesu i Evropske unije". ;
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.