Zver: Srbija će iskoristiti status kandidata za EU

Izvor: Blic, 07.Mar.2012, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zver: Srbija će iskoristiti status kandidata za EU

Poslanik Slovenije u Evropskom parlamentu Milan Zver uveren je da će Srbija u potpunosti iskoristiti novu ulogu i status kandidata u Evropskoj uniji, uključujući i korišćenje sredstava EU. Milan Zver

Zver je na konferenciji za novinare, posle sastanka sa ministrom bez portfelja Sulejmanom Ugljaninom, ocenio da je za Srbiju dobijanjem statusa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kandidata za člastvo u EU počela nova era u kojoj će biti uspostaljena i nova pravila.

On je Srbiji obećao pomoć, kako bi njen put evropskih integracija bio što kraći.

Pripremu nove politiku u oblasti poljoprivrede, Zver, koji je i kandidat za predsednika Slovenije, vidi kao veliku šansu za modernizaciju srpske privrede i učešće Srbije u evropskoj poljoprivrednoj politici.

On je ministru Ugljaninu preneo i ideju o izgradnji Spomenika mira koju su podržale evropske zemlje, a koja nije potekla od državnih organa u Sloveniji, već, kako je rekao, iz civilnog sektora.

Takav spomenik, posvećen svim žrtvama rata, do sada je postavljen u Mariboru i Sarajevu.

Zver je istakao da u toj ideji nema nikakvih ideoloških "predznaka", a Ugljanin je ocenio da bi izgradnjom takvog spomenika Srbija poslala poruku da su ratovi besmisleni.

Ugljanin je najavio da će Zver i njegovi saradnici oformiti tim stručnjaka u EU i Sloveniji, koji će organizovati višednevni seminar za predstavnike nerazvijenih opština i njihove razvojne timove o načinima korišćenja evropskih sredstva.

Ministar je istakao da je veoma važno znati kada, kako i koja sredstva mogu da se koriste, ukazavši da Srbija, kada su u pitanju problemi nerazvijenih opština, ima veoma dobru saradnju sa Slovenijom.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Zver: Počinje nova era za Srbiju

Izvor: B92, 07.Mar.2012

Beograd -- Poslanik Slovenije u Evropskom parlamentu Milan Zver uveren da će Srbija iskoristiti novu ulogu i status kandidata u EU, uključujući i korišćenje sredstava EU...Zver je, posle sastanka sa ministrom bez portfelja Sulejmanom Ugljaninom, ocenio da je za Srbiju dobijanjem statusa kandidata...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.