Zvaničnici upozoravaju: Porast antisemitskih napada u Zapadnoj Evropi

Izvor: B92, 25.Sep.2019, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvaničnici upozoravaju: Porast antisemitskih napada u Zapadnoj Evropi

Brisel -- Izraelski i američki zvaničnici apelovali su na lidere EU da preduzmu akciju protiv organizacija koje podržavaju međunarodni pokret Bojkota protiv Izraela.

Oni su upozorili i na porast napada na Jevreje u Zapadnoj Evropi.

Izraelski ministar za strateške poslove Gilad Erdan je rekao na konferenciji za novinare u Briselu da bi EU trebalo da prestane da finansira pokret Bojkota, prestanka finansiranja i sankcija (BDS) koji predvode Palestinci.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Na konferenciji je govorio i izaslanik SAD Elan Kar.

Izrael tvrdi da je cilj pokreta da delegitimizuje postojanje jevrejske države, a BDS tvrdi da se radi o nenasilnoj kampanji za palestinska prava i ne podržava određeno rešenje za izraelsko palestinski sukob.

Po podacima Univerziteta Tel Aviv antisemitski napadi porasli su za 13 posto širom sveta 2018. u odnosu na prethodnu godinu.

Najveći broj napada zabeležen je u SAD, Francuskoj, Velikoj Britaniji i Nemačkoj.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.