Zvaničnici EU: Irsko more biće granica nakon Bregzita

Izvor: B92, 15.Okt.2019, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvaničnici EU: Irsko more biće granica nakon Bregzita

Zvaničnici Evropske unije koji imaju pristup informacijama o pregovorima o Bregzitu kažu da je najveća prepreka postizanju dogovora "skoro rešena".

Pregovarači iz EU i Velike Britanije razgovarali su u Briselu kako bi postigli dogovor o Bregzitu koji je zakazan za 31. oktobar. Cilj je da Velika Britanija tada napusti EU sa sporazumom.

Zvaničnici navode da je glavni pregovarač EU Mišel Barnije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao da bi Irsko more uglavnom bilo carinska granica EU i Velike Britanije. Tako bi se izbegla vidljiva kopnena granica na irskom ostrvu, ali bi Severnu Irsku stavilo u poseban položaj.

Oni su dodali da su "razgovori aktivni i da traju i da je još uvek moguć pozitivan rezultat", dodajući da pregovarači rade na političkoj deklaraciji, koja još nije pravno obavezujući dokument.

"Nekoliko složenih tehničkih pitanja tek treba rešiti", navode zvaničnici Evropske unije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

REŠENJE ZA BREGZIT STIŽE U POSLEDNJI ČAS: Irsko more biće carinska granica EU i Velike Britanije!

Izvor: Kurir, 15.Okt.2019

Zvaničnici Evropske unije koji imaju pristup informacijama o pregovorima o Bregzitu kažu da je najveća prepreka postizanju dogovora, a tiče se irske granice, "skoro rešena".

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.