Zoran Vlašković: Neverovatna antisrpaska i antihrišćanska propaganda separatista iz Prištine

Izvor: KMnovine.com, 20.Jul.2020, 22:41

Zoran Vlašković: Neverovatna antisrpaska i antihrišćanska propaganda separatista iz Prištine

Albanci traže izvinjenje EU zbog knjige o hrišcćanstvu na KiM koga oni i Stubla zatiru


   
Crkva u Đakovici građena između dva svetska rata. Danas nije ostao nikaakv trag od nje, na tom mestu izgrađen je park.    

Piše: Zoran Vlašković



Takozvana ministarka spoljnih poslova i dijaspore privremenih prištinskih >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << institucija Meljiza Haradinaj Stubla uputila je notu Evropskoj komisiji. Nota je upućena zbog knjige “Hrišćansko nasleđe Kosova i Metohije”, koja je u četvrtak, 16. jula, stajala na stočiću tokom sastanka komesara EU za proširenje i susedstvo Olivera Varheljija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Misiji Srbije pri EU u Briselu.

Ona je navela da je Kosovo “nadaleko poznato po svom multietničkom karakteru, toleranciji i medureligijskoj harmoniji” i istakla da sve etničke i verske zajednice na Kosovu imaju “proširena prava i snažnu zaštitu”.

- Mi Srbi sa Kosova i Metohije, uputili su Srbi otvoreno pismo tzv. "ministarki spoljnih poslova i dijaspore" privremenih prištinskih institucija Meljizi Haradinaj Stubla, želimo istinom i samo istinom da vam odgovorimo tzv. ministarko spoljnih poslova i dijaspore privremenih prištinskih institucija Meljiza Haradinaj Stubla.


   
Primer albanskog "multi-
etničkog" života na
Kosovu i Metohiji    
- Sve što ste izrekli u ovoj noti Evropskoj komisiji je laž, Gebelsova laž. Pre svega, Albanci i Priština nikoga ne poštuju od drugih naroda na Kosovu i Metohiji osim Albanaca.


Da poštujete Srbe, odavno bi omogući povratak prognanima, da poštujete Gorance i Bošnjake odavno bi i njima to isto dozvolili, ne bi ste ih ometali u samostalnom organizovanju života u svojim sredinama, koje traže godinama, u Gori, odnosno Vitomiirivci i Rečanu.

Da gazite hrišćanstvo, civilizaciju i Evropu evo primera.

Od 1999. godine do sada Albanci su uništili više od 10.000 nadgrobnih spomenika na srpskim, hrišćanskim grobljima. 


   
Zar je ovo poštovanje hrišćanstva gospođo Stubla?    

Zatrli ste i sa lica zemlje izbrisali čak 13 srpskih crkava. Odite i vidite to u Velikoj Reci kod Vučitrna, u centru Đakovice, u Petrovcima kod Kosovske Vitine, u Kraljevici kod Podujeva, u Suvoj Reci, u Sićevu, kod Kline u Gornjem i Donjem Nerodimlju. Nijedna bista, spomenik srpskih književnika nigde nije ostao gde žive Albanci na Kosovu i Metohiji, svi do jednog su uništeni. Baš ste vi gospođo Stubla pobornik anticivilizacije, antidemokratije i antihrišćanstva. 


   
Albanci su u svakom gradu srušoli i uništilči srpske spomenike. Na slici srušen spomenik Njegošu u Prištini    

Evropa u svojoj istoriji nije zabeležila takav vandalizam nad mrtvima nego što su predstavnici tvog naroda, gospođo Stubla, uradili prema hrišćanskim srpskim grobljima i svetinjama.


   
Albanci na očigled vojnika Kfora uništavaju crkvu u južnom delu Kosovske Mitrovice, 17. marta 2004. godine, koju su kasnije i zapalili.    

Kako vas nije sramota da širite gebelsove laži i to prema Evropi kojoj težite. To rušteljstvo hrišćanstva je glavni razlog što vas niko neće u UNESKO - u. Zbog Albanaca danas se čuva čak 24 srpskih crkava i spomenika kulture i to danonoćno. Ne čuvaju se od vanzemaljaca već od zla.


   
Manastir Visoke Dečane i dalje čuvaju italijanski voojnici Kfora    

Kad ste tako pametni, recite bar dva albanska toponima na Kosovu i Metohiji koji nisu srpski. Nema ih, svi su srpskog porekla ali vi uporno sa institucijama prekrajate toponime na Kosovu i Metohiji. Zašto ne želite da čujete reč Metohija, jer dobro znate da je to crkveni posed ali vi ne želite istinu, činjenice i realnost.
Bezočna je laž da je i Skenderbeg bio Albanac. Ceo naučni svet, dokumenta, arhive govore da je on Srbin. 


   
Činjenice govore da je Skenderbeg bio Srbin, to dokazuje najpre njegovo poreklo.    

Vi lažima prisvajate Skenderbega da je Albanac. Pročitaj knjigu nemačkog univerzitetskog profesora Olivera Šmita o Skenderbegu i od prve do zadnje stranice se govori da je on Srbin. A ti i separatistički vrh Albanaca danas svakodnevno prolazeći pored spomenika Skenderbegu u centru Prištine, znajući to, smejete se lažnom Albancu na konju.

Žalosno je samo što ti, gospođo Stubla, pripadaš, kao pobornik uništenja hrišćanstva, toj hrišćanskoj Evropi.



PROČITAJTE JOŠ: 
Da li je majka Đurađa Kastriota - Skenderbega, Vojislava Branković? - KM NovineVojislava se udala u periodu od 1384. god. do 1388. god., dok je Pološka dolina još bila kod Brankovića. Brak između Vojislave i Ivana Kastriota je nastao u vreme, kada je Ivanu još bio živ otac Pavle, inače pronijar, sa pronijom od dva ili tri sela u Maći, još dok Kastrioti nisu bili u usponu kao vlastelinčići i nisu proširili svoj posed i formirali kneževinu.


PROČITAJTE JOŠ: 
Poreklo Albanaca i njihovo otimanje Kosova i Metohije - KM NovinePoreklo Albanaca i njihovo otimanje Kosova i Metohije Srbska istorija je falsifikovana kako bi im se stvorilo neko imaginarno pravo Albanaca, izmišljeno, stvoreno na lažnim premisama. Oni se i danas drže te velike istorijske laži kako bi opravdali svoje težnje za otimanjem Kosova. Prvi problem u vezi sa njima jeste pitanje imena.

PROČITAJTE JOŠ:  Rim: Šiptarski separatisti ''zamrljani'' zločinima protiv čovečnosti - KM NovineRim: Šiptarski separatisti ''zamrljani'' zločinima protiv čovečnosti #Kosovo #Metohija #Šiptari #UĆK #OVK #Zločini #Teroristi Objavljen izveštaj Klint-a Viliamson-a, šefa Specijalnog istražnog tima, "Special investigative task force„ (SITF), koji je uspostavila Evropska unija 2011. godine kako bi se rasvetlilo etničko čišćenje protiv Srba i Roma, počinjeno od strane Oslobodilačke vojske Kosova (OVK).


Autor: Zoran Vlašković


Dugogodišnji je novinar lista "Jedinstvo" koji se do 1999. godine štampao u Prištini. Višestruki je dobitnik nagrade matičnog lista za najboljeg novinara godine. Autor je tri knjige o Kosovu i Metohiji.

Prvi je obišao karaulu Košare posle okupacije KiM od strane NATO-a, prvi fotografisao nemačke vojnike okupatorskih snaga na bunkerima iz Drugog svetskog rata koje su takođe Nemci sagradili na severu KiM. Danas je saradnik mnogih glasila u Srbiji ali i širom sveta gde se izdaju listovi na srpskom jeziku.

Rođen je i živi u Kosovskoj Mitrovici.
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2020 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.