Zelenski: Ukrajina da dobije status kandidata za EU već u junu

Izvor: B92, 30.Maj.2022, 20:42

Zelenski: "Ukrajina da dobije status kandidata za EU već u junu"

Status kandidata za člana Evropske unije za Ukrajinu trebalo bi da bude odobren već na samitu u junu, poručio je danas ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

"Na strateškom nivou, status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji za Ukrajinu bi trebalo da bude odobren već u junu“, rekao je Zelenski u obraćanju putem video-linka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << liderima tog bloka koji danas na samitu u Briselu razgovaraju o ukrajinskoj krizi.prenosi, Interfaks.

On je posebno zahvalio državama Zapadnog Balkana "na razumevanju i zato što što podržavaju status kandidata za Ukrajinu".

''Mi smo 8. aprila, kada je usvojen peti paket sankcija, dobili upitnik za kandidaturu i već smo odgovorili na njega, dali odgovore Evropskoj komisiji. Računamo na istu reakciju Evrope i odbijamo svaku alternativu koja nikome nije potrebna. Moramo da budemo kao vi“, poručio je Zelenski.

On je ocenio da je Ukrajina ispunila sve kriterijume za status kandidata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zelenski: Ukrajina da dobije status kandidata za EU već u junu

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Maj.2022

KIJEV - Status kandidata za člana Evropske unije za Ukrajinu trebalo bi da bude odobren već na samitu u junu, poručio je danas ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u obraćanju putem video-linka liderima tog bloka koji danas na samitu u Briselu razgovaraju o ukrajinskoj krizi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.