Zelene ciljeve lakše je usvojiti nego primeniti

Izvor: EurActiv Srbija, 31.Jul.2013, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zelene ciljeve lakše je usvojiti nego primeniti

Evropska unija usvojila je više od 130 ekoloških ciljeva za period izmedju 2010. i 2050. godine koji bi trebalo da pomognu na putu ka "zelenoj" ekonomiji. Medjutim, novi izveštaj Evropske agencije za životnu sredinu (EEA) ukazuje da su se članice EU lakše dogovorile o nizu mera i politika za zaštitu čovekove okoline nego što ih sprovode i da će za brojne ciljeve biti potrebne dodatne mere i verovatno više vremena. Otežavajuća okolnost je što za gotovo sve obavezujuće ciljeve rok ističe 2020. godine ili ranije.
 
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Evropa prerlazi na »zelenu ekonomiju«

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Avg.2013, 11:43

BRISEL - Evropska unija usvojila je više od 130 ekoloških ciljeva za period između 2010. i 2050. godine koji bi trebalo da pomognu na putu ka "zelenoj" ekonomiji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.