Zečević: SAD pokušavaju da dobiju konkretne rezultate pregovora Beograda i Prištine

Izvor: RTS, 27.Jan.2020, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zečević: SAD pokušavaju da dobiju konkretne rezultate pregovora Beograda i Prištine

Evropska unija je postigla dogovor između Beograda i Prištine koji nije sproveden u delo, a sada su Sjedinjene Države ušle u pregovore i pokušavaju da dobiju konkretne rezultate u izbornoj godini u toj zemlji, rekao je za RTS Slobodan Zečević, naučni savetnik u Institutu za evropske studije.
Slobodan Zečević je, gostujuću u Dnevniku RTS-a rekao da su razgovori o uvođenju avio-linije i uspostavljanju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << železničkog sobraćaja nešto što je pozitivno.

Ipak, istakao je da su ti sporazumi uslovljeni ukidanjem taksi na robu iz centralne Srbije, koje su same po sebi nezakonite i koje su donete suprotno sporazumima koji postoje.
"Bilo bi nelogično da se pristupa železnici i avio-linijama a da nema liberalizacije kretanja robe, ljudi i usluga", naveo je Zečević i dodao da su ti razgovori pritisak na Prištinu da se ukinu takse.
Ipak, kako je dodao, razgovori će uroditi plodom samo ako se formira nova vlada, a ako ne, onda je pitanje šta će sa tim da bude.
Dodao je da postoji utisak da se Albancima ne žuri sa formiranjem vlade, s obzirom na komplikovane situacije koje treba da se reše.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.