Izvor: Blic, 19.Okt.2019, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapad Evrope liberalan, istok voli autokrate: Ovo su NAJVOLJENIJE političke stranke širom Evrope, ali narod NE GLASA uvek za njih

Ugledni istraživački centar "Pew" sproveo je zanimljivu anketu među stanovnicima EU od kojih je zatražio da pozitivno ili negativno ocene političke partije u svojoj zemlji, bez obzira da li za te partije glasaju ili ne. Dakle, dobijeni rezultati ne predstavljaju glasačku podršku pojedinim političkim opcijama, već isključimo kakav stav pojedinci gaje prema strankama koje deluju u njihovoj zemlji. Interesanto (a pomalo i paradoksalno), pojedine partije ispale su "voljenije" od onih koje su trenutno na vlasti ili u odnosu na koje imaju daleko manje poslaničkih mesta u parlamentu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.