Zaharova: Prestanite već jednom da se bavite Rusijom koja nije članica EU

Izvor: Vostok.rs, 22.Apr.2021, 15:38

Zaharova: Prestanite već jednom da se bavite Rusijom koja nije članica EU

  U Moskvi su komentarišući izjavu šefa EU diplomatije Žozepa Borelja o navodnim „subverzivnim“ aktivnostima ruskih specijalnih službi, savetovali zemlje EU da se bave svojim problemima, a ne Rusijom, i da svetu obezbede izveštaj o aktivnostima evropskih specijalnih službi, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. Juče je Borelj rekao da EU, u pozadini optužbi Češke protiv Rusije, poziva Moskvu da se uzdrži od aktivnosti „koje ugrožavaju bezbednost i stabilnost u Evropi“, te da će takođe odlučno odgovoriti na „subverzivne akcije ruske specijalne službe“. „Stalno smo komentarisali i pojedinačne slučajeve i globalno slične izjave, nazivajući ih besmislicama i neutemeljenim, ali zaista želim da postavim pitanje, konačno, vreme je, kada ćemo iz Brisela čuti izveštaj o aktivnostima specijalnih službi država članica EU. Imaju milijarde dolara budžeta, šta rade? Gde? Kako? U kom obimu? Po čijem zadatku? Kome su podređeni? Sa kim komuniciraju?", rekla je Zaharova u eteru radio stanice "Vesti FM", prenose RIA Novosti. "Prestanite već jednom da se bavite Rusijom koja nije članica EU. Vodite računa jedni o drugima, postavljajte jedni drugima ultimatume, zahteve, razvijajte se i komunicirajte na demokratskoj osnovi", dodala je ona.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

EU: Rusija mora da se uzdrži od aktivnosti koje ugrožavaju bezbednost i stabilnost u Evropi

Izvor: Vostok.rs, 22.Apr.2021

Evropska unija pozvala je Moskvu, u kontekstu optužbi Češke na račun Rusije, da se "uzdrži od aktivnosti koje ugrožavaju bezbednost i stabilnost" Evrope. Šef evropske diplomatije Žozep Borelj poručio je da će EU "odlučno reagovati na poteze ruskih specijalnih službi s ciljem podrivanja". „EU...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.