Izvor: BanjalukaLive.com, 01.Feb.2012, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za obnovu Kastela dva i po miliona evra

Rekonstrukcija najstarijeg istorijskog spomenika u Banjaluci, tvrđave "Kastel", počeće uskoro jer je za realizaciju ovog projekta odobreno 2,5 miliona evra od IPA fondova Evropske unije, potvrdio je gradonačelnik Dragoljub Davidović. - Konačnu potvrdu o odobrenju sredstava grad bi trebalo da dobije danas. Odobrena sredstva dovoljna su za izgradnju istorijskog muzeja i to je prva faza od ukupno devet koliko je planirano za kompletnu rekonstrukciju Kastela. Projektna dokumentacija je kompletno gotova tako da će se sa izgradnjom početi što prije rekao je Davidović za "Glas Srpske". Istakao je da je pomoć tražena od IPA fondova jer je

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Stiže 2,5 miliona evra za obnovu Kastela

Izvor: Capital.ba, 02.Feb.2012, 08:52

BANJALUKA, Rekonstrukcija najstarijeg istorijskog spomenika u Banjaluci, tvrđave 'Kastel', počeće uskoro jer je za realizaciju ovog projekta odobreno 2,5 miliona evra od IPA fondova Evropske unije. Ovo je 'Glasu Srpske' ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.