ŽESTOKO U BRITANSKOM PARLAMENTU Džonson opoziciji: Podvili ste rep i pobegli u sud! Korbin: Ovo je opasan premijer!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Sep.2019, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŽESTOKO U BRITANSKOM PARLAMENTU Džonson opoziciji: Podvili ste rep i pobegli u sud! Korbin: Ovo je opasan premijer!

Britanski premijer Boris Džonson poručio je opozicionoj Laburističkoj partiji i njenom lideru Džeremiju Korbinu da pokušaju da ga svrgnu sa vlasti ili da se drže po strani i dozvole njegovoj vladi da obavi do kraja izlazak Velike Britanijie iz EU.

- Ovaj Parlament mora ili da se drži po strani ili da obezbedi izglasavanje nepoverenja (vladi) i konačno dočeka dan kada će se obračunati sa glasačima - rekao je sinoć Džonson u govoru u parlamentu koji je pratila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << galama ostalih poslanika, prenosi Rojters.

Korbin je na to odgovorio Džonsonu da bi pre svega trebalo da se pobrine za obezbeđivanje odlaganja Bregzita kako bi dobio podršku za nove izbore.

- Vrlo je jednostavno - ako želite izbore, obezbedite odlaganje (Bregzita), i hajde da onda imamo izbore - poručio je Korbin Džonsonu, koji se u London vratio ranije iz Njujorka sa zasedanja Generalne skupštine UN, kako bi prisustvovao zasedanju britanskog parlamenta.

- Umesto da izađe pred birače, opozicija je podvila rep i pobegla u sud. Uprkos činjenici da sam sledio iste procedure kao i moji prethodnici i najavio program Vlade kroz kraljičin govor, Vrhovni sud je pozvan da se, prvi put u istoriji, umeša. Bez želje da vređam pravosuđe, mislim da je sud pogrešio što se izjasnio o ovom suštinski političkom pitanju - poručio je Džonson.

Škotski nacionalisti, laburisti i sve popularnije liberaldemokrate traže odlaganje "bregzita", pa onda izbore.

- Premijerovo izlaganje je kao i nezakonita suspenzija Parlamenta - ništavno, bez efekta i da citiram Vrhovni sud trebalo bi da bude opovrgnuto. Ovo je bilo deset minuta hvalisanja opasnog premijera - istakao je Džeremi Korbin, lider Laburističke stranke.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Zvaničnici EU zabrinuti zbog Džonsonovog uvredljivog izražavanja

Izvor: Blic, 26.Sep.2019

Zvaničnici EU zabrinuti su zbog toga što je premijer Velike Britanije Boris DŽonson upotrebljavao uvredljive reči u britanskom Parlamentu kao što su "predaja", "izdaja" i "izdajnik".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.