Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Feb.2014, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vuljanić pozvao Barrosa da se izjasni o nemirima u BiH

Eurozastupnik Laburista Nikola Vuljanić pozvao je predsjednika Europske komisije Josea Manuela Barrosa da se izjasni o višednevnim prosvjedima i nemirima u BiH. 'Kad je do nasilja i prosvjeda došlo u Ukrajini, bili ste među prvima koji ste podržali ukrajinski narod da sam odluči o svojoj sudbini i imali ste podršku EU parlamenta. BiH nije Ukrajina, nije velika i strateški važna, ali jest Europa i njeni građani imaju ista prava kao i svi u Europi, a Vi i Komisija dužni ste štititi ta...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

EU pozvana da spriječi spiralu nasilja u BiH

Izvor: Cafe.ba, 08.Feb.2014

ZAGREB - Zastupnik u Evropskom parlamentu Nikola Vuljanić poslao je povodom nasilnih prosvjeda u BiH pismo predsjedniku Evropske komisije Joseu Manuelu Barrosu u kojemu je pozvao EU da reagira kako se spirala nasilja u BiH ne bi proširila i kako međunacionalni ..

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.