Izvor: RTS, 04.Okt.2022, 12:17

Vučić se sastao sa šefom Delegacije EU u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa šefom Delegacije EU u Srbiji Emanueleom Žiofreom, sa kojim je razgovarao o odnosima sa EU, predstojećem Samitu u Pragu, modalitetima jačanja saradnje u oblastima od obostranog interesa, poput energetske bezbednosti, usklađivanja vizne politike sa EU u cilju borbe protiv ilegalnih migracija, kao i o >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saradnji na velikim infrastrukturnim projektima.
Aleksandar Vučić je istakao da Srbija posvećeno radi na realizaciji ciljeva koji su u skladu sa njenom evropskom orijentacijom, poput snažnog ekonomskog napretka i očuvanja mira i stabilnosti u regionu kroz inicijative povezivanja, čime je pokazala da je ozbiljan, odgovoran i pouzdan partner Unije.

Sagovornici su, u tom kontekstu, razmenili mišljenja i o predstojećem Samitu u Pragu na kojem će se raspravljati o inicijativi za uspostavljanje evropske političke zajednice kao platforme za dijalog postojećih članica EU i onih država koje tome teže, navodi se u saopštenju službe za saradnju sa medijima predsednika Republike.
Ambasador Žiofre je ponovio preovlađujući stav Brisela kada je u pitanju usklađivanje spoljne politike Srbije sa agendom EU i uvođenjem sankcija Ruskoj Federaciji, te izrazio spremnost za saradnju sa našom zemljom u pogledu rešavanja otvorenih pitanja, koja su od ključnog značaja za dalji napredak Srbije na putu evrointegracija.
Predsednik je ponovio zahvalnost Evropskoj komisiji na podršci u izgradnji energetske infrastrukture, što je za Srbiju od izuzetnog značaja, dodavši da je naša zemlja maksimalno angažovana na projektima diversifikacije energetskih izvora i puteva snabdevanja, zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić razgovarao sa Žiofreom: Sagovornici razmenili mišljenja i o predstojećem Samitu u Pragu (FOTO)

Izvor: 24sedam.rs, 04.Okt.2022

Predsednik je ponovio zahvalnost Evropskoj komisiji na podršci u izgradnji energetske infrastrukture, što je za Srbiju od izuzetnog značaja

Nastavak na 24sedam.rs...

Vučić sa Žiofreom: Srbija pokazala da je odgovoran partner EU

Izvor: VOA, 04.Okt.2022

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa šefom Delegacije EU u Srbiji Emanueleom Žiofreom, sa kojim je razgovarao o odnosima sa EU, predstojećem Samitu u Pragu,  i jačanju saradnje u oblasti energetske bezbednosti, ilegalnih migracija i infrastrukturnim projektima, saopšteno...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.