Izvor: RTS, 25.Apr.2021, 19:49

Vučić se sastao sa Lajčakom u Briselu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Briselu sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.
Vučić je objavio na Instragamu "Budućnost Srbije" fotografiju sa Lajčakom. 

Prvi put u ovoj godini predsednik Srbije je u poseti Briselu na seriji susreta sa praktično svim najvišim zvaničnicima EU.
Posle večerašnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sastanka sa Miroslavom Lajčakom, najveći deo razgovora očekuje se sutra. Vučić će se najpre sastati sa predsednicom EK Ursulom fon der Lajen i komesarom za proširenje Varhejijem, zatim sa šefom evropske diplomatije Žozepom Borelom, posle čega se očekuje zajedničko obraćanje medijima Vučića i Borela.
Planiran je sastanak sa izvestiocem EP za Srbiju Vladimirim Bilčikom i najzad radna večera sa predsednikom Evropskog Saveta Sarlom Miselom.
Dve, prema najavama, glavne teme su izgledi za ubrzanje pristupnih pregovora Srbije i nastavak dijaloga Beograda i Prištine. Nova metodologija proširenja konačno bi trebalo da bude primenjena i potencijalno ubrza otvaranje novih poglavlja.
Kad je reč o dijalogu, evropski izvori kažu da su Beograd i Brisel spremni za nastavak, a da spremnost za nastavak razgovora treba da pokaže i Priština, čiji novi predsednik vlade Kurti dolazi u posetu Briselu kasnije ove nedelje.
Reforme u Srbiji, vladavina prava, ekonomija, borba protiv epidemije i vakcinacija biće takođe tema razgovora.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić se sastao sa Lajčakom u Briselu

Izvor: N1 televizija, 25.Apr.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Briselu sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Nastavak na N1 televizija...

Vučić: Kurti glasanjem na izborima u Albaniji uputio jasnu poruku

Izvor: Beta, 25.Apr.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Briselu da je Beogradu jasna poruka koju je premijer Kosova Aljbin Kurti poslao glasanjem na parlamentarnim izborima u Albaniji.Posle razgovora sa specijalnom predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, Vučić je televiziji...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.