Vučić: Spremni da nastavimo dijalog kad Priština ukine takse

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jan.2019, 04:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Spremni da nastavimo dijalog kad Priština ukine takse

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sa ambasadorima zemalja EU danas razgovarao i o KiM i da ih je još jednom obavestio da je Srbija spremna da nastavi dijalog sa Prištinom kad budu ukinute takse.

"Osim lepih stvari razgovarali smo i o onome što Srbija treba da uradi, kao i o tome da je potrebno da se ukinu anticivilizacijske takse koje je Priština uvela i da se nastavi dijalog kako bi postigli sporazumo rešavanje problema između Beograda i Prištine", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Vučić.

Kaže i da je, iako to nije politički popularno, rekao ambasadorima i šefu Delegacije EU u Srbji da smo spremni da nastavimo taj razgovor u najboljoj veri kako bi se postigao sporazum, ali i da nije veliki optimista.

Vučić je naglasio da će svu energiju posvetiti rešavanju tog problema jer to znači sigurniju budućnosti za našu zemlju u našu decu.

Kvote bi bile težak udarac za Srbiju

Vučić je još jednom zamolio EU da izađe u susret Srbiji kada sutra bude odlučivala o kvotama za izvoz čelika, jer je to, ističe, za našu zemlju od ogromnog značaja.

"Zamolio bih komesarku Sesiliju Malstrom, sa kojom će se i premijerka danas sastati, ali i Žan Klod Junkera i sve druge da izađu u susret Srbiji", rekao je Vučić nakon sastanka sa ambasadorima EU.

Kako je rekao, izašlo se u susret, u skladu sa sporazumom, "nategnutom" formulacijom Sporazuma o asocijaciji u pridruživanju, Norveškoj, Islandu i Lihtenštajnu i izrazio nadu da i Srbija može da spada u tu kategoriju.

"Ako ne po tom osnovu, onda po drugom", rekao je Vučić i ponovio da bi kvote bile težak udarac za Srbiju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučić danas sa Fabricijem i ambasadorima zemalja EU

Izvor: Blic, 15.Jan.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa ambasadorima zemalja članica Evropske unije i šefom delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.