Izvor: RTS, 03.Mar.2021, 19:12

Vučić razgovarao sa Lajčakom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, koji je doputovao iz Prištine. Sastanak Vučića i Lajčaka počeo je oko 18 sati u zgradi Predsedništva.
Nakon sastanka, Aleksandar Vučić i Miroslav Lajčak obraćaju se novinarima.

Uoči posete, Lajčak je u intervjuju za Tanjug poručio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da u Beograd ne dolazi sa "ultimatumom", da u Srbiji ne bi trebalo da strahuju zbog obnovljene saradnje EU i SAD na rešavanju kosovskog pitanja i da je ubeđen da postoji prostor u kome bi Beograd i Priština mogli da se dogovore o međusobnim odnosima.
Lajčak je naglasio i da bi tokom posete Prištini i Beogradu želeo da čuje odgovor na pitanje kada će biti nastavljen dijalog u Briselu.
Specijalni predstavnik EU za dijalog između Prištine i Beograda i druga regionalna pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslav Lajčak završio je trodnevnu posetu Prištini, saopšteno je iz Kancelarije EU u tom gradu. 
Lajčak je tokom posete Prištini "detaljno izvestio pobednika nedavno održanih parlamentarnih izbora, predsednika Samoopredeljenja Aljbina Kurtija, o napretku postignutom u dijalogu između Prištine i Beograda od njegovog nastavka jula 2020. godine", saopštila je Kancelarija.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: U Briselu je bilo na ivici incidenta; Nikome sve, a svakome dovoljno VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 03.Mar.2021

Beograd -- Aleksandar Vučić rekao je nakon sastanka sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom da je Srbija posvećena dijalogu...Vučić je rekao da je imao dobar i sadržajan razgovor sa Lajčakom..."Gospodin Lajčak me je upoznao sa najvažnijim stvarima...

Nastavak na B92...

Vučić i Lajčak: Napredak u dijalogu ključan za pomak na evropskom putu(VIDEO)

Izvor: Beta, 03.Mar.2021

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je Beograd spreman za "stvarne" kompromise u dijalogu sa Prištinom, navodeći da priznanje Kosova ne može biti kompromisno rešenje."Ako kažete da je kompromisno rešenje priznanje, recite mi u čemu je tu kompromis. Ako neko kaže granice...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.