Vučić progovorio o izboru Trojčanjija i njegovoj misiji: Šta nam može doneti kao komesar za proširenje EU?

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Sep.2019, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić progovorio o izboru Trojčanjija i njegovoj misiji: Šta nam može doneti kao komesar za proširenje EU?

Predsednik Srbije sastao se sa češkim predsednikom Milošem Zemanom i tom prilikom prokomentarisao Lasla Trojčanjija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom kandidature Lasla Tročanjija za evropskog komesara za proširenje, da se radi o prijatelju i regiona i Srbije i da očekuje da ćemo imati njegovu veliku podršku.

- Mnogo veću, nego da su neki drugi bili izbarani, da budem iskren - dodao je on.

- Srbija pozdravlja njegov izbor. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Važno je da je to neko iz regiona, ali neko ko ima balansirani pristup, neko ko je iskreni prijatelj regiona, neko ko je sve samo ne neprijatelj Srbije. Mi ga poznajemo, reč je o izuzetnom čoveku, marljivom, posvećenom i verujemo da će to značiti puno u daljem napretku Srbije - kazao je Vučić.

On je dodao da to zavisi pre svega od zemalja članica, a ne od jednog čoveka, ali da veruje da ćemo imati veliku i značjanu podršku u narednom periodu.

Kaže da je za to znao već pre nekoliko dana i najavio na jednoj večeri u Budimpešti da će se tako dogoditi, uprkos pisanju svih regionalnih i evropskih medija u to vreme.

- Ne možete da potcenjujete Višegradsku grupu, ona je veoma ozbiljna sila u EU. Bio sam sa sa Pelegrinijem, Babišom i Orbanom na večeri i znao sam da je to njihova ideja i da će se oni boriti za to -  rekao je Vučić.

Više o susretu srpskog i češkog predsednika možete pročitati OVDE.

BONUS VIDEO: ČOVEKOV ŽIVOTNI VEK RASTE: Južnokorejke najdugovečnije, a Srbi će živeti KRAĆE od Hrvata (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.