Vučić očekuje otvaranje poglavlja 32 i 35 do kraja godine

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Okt.2014, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić očekuje otvaranje poglavlja 32 i 35 do kraja godine

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsedavajućim Odbora za inostrane poslove Evropskog parlamenta Elmarom Brokom koji je pohvalio napredak u evropskim integracijama Srbije dok je Vučić izrazio očekivanje da će Srbija do kraja godine otvoriti poglavlja 32 i 35 u pregovorima sa Evropskom unijom.

Vučić je Broku rekao da je Srbija u poslednjih pet meseci ostvarila značajan napredak usvajanjem reformskih zakona, kao i da je Vlada Srbije najavila >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sprovođenje mera fiskalne konsolidacije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

On je takođe, istakao značaj donošenja paketa medijskih zakona, koji su u potpunosti usklađeni sa evropskim zakonodavstvom i pozitivno ocenjeni od strane Evropske komisije.

Premijer Vučić je, kako se navodi u saopštenju, izrazio očekivanje da će Srbija do kraja godine otvoriti pregovaračka poglavlja 32 i 35, a već početkom naredne godine i poglavlja 23 i 24.

Predsedavajući Elmar Brok je ocenio da je Srbija ostvarila veliki napredak u procesu evropskih integracija, što je naišlo na izuzetno pozitivan prijem u međunarodnoj zajednici.

Sagovornici su se saglasili u oceni da proces evropskih integracija nije jednostavan posao i da, iako na samom početku ne može da pokaže vidljive efekte, zapravo dugoročno obezbeđuje privredni rast i bolju budućnost za građane Srbije, dodaje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.