Vučić o odluci EU: Ja ih razumem

Izvor: B92, 01.Okt.2020, 09:14

Vučić o odluci EU: Ja ih razumem

Beograd -- Upitan da prokomentariše odluku EU da Srbiju ostavi na listi nebezbednih zemalja kada je reč o koronavirusu, Vučić kaže da to nije odluka samo o Srbiji.

"Nisu oni odlučivali samo o Srbiji", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom obilaska izgradnje nove bolnice u Zemunu, i dodao da se iz njemu nerazumljivoih razloga vodi kampanja protiv EU.

"Ne razumem tu kampanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protiv EU. Oni nisu odlučivali samo o Srbiji, već o svim drugima zemljama koje nisu članice EU, a nisu mogli da se dogovore ni o zemljama koje su članice. Mi onda stavimo naslove da su oni protiv Srbije. Uopšte nisu", rekao je Vučić.

Rekao je i da je juče razgivarao s američkim zvaničnicima kojima je pokazao "krivu" koronavirusa u Srbiji, rekavši da su i oni svesni da je naša "kriva" najbolja.

Prema rečima predsednika Srbije, članice EU nisu donele odluku o proširenju liste bezbednih zemalja čijim državljanima bi se dozvolio ulazak unutar granica EU, jer imaju užasnu situaciju u svojim zemljama.

"Ja ih razumem. Što bi se bavili jednom zemljom, a da moraju da odbiju njih pet? Onda bi neko rekao zašto su pustili Samo Srbiju. To je bila an ženeral odluka, ne protiv Srbije", zaključio je Vučić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić:Odluka EU "an ženeral", nije protiv Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2020

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da zemlje članice EU pri odlučivanju o promenama na "zelenoj listi" za putovanja nisu odlučivale samo o Srbiji, već o svim trećim zemljama koje nisu članice EU, te da ta odluka nije upućena protiv Srbije...On kaže da su rezultati Srbije u oblasti borbe...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.