Izvor: Danas, 15.Jun.2022, 12:12

Vučić o izveštaju Evropskog parlamenta: Međusobno priznanje predstavlja nepoštovanje sopstvenog pregovaračkog okvira EU

Govoreći o izveštaju Evropskog parlamenta u kom se traži međusobno priznanje Srbije i Kosova, predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da to neka čudna politika i da to predstavlja nepoštovanje sopstvenog pregovaračkog okvira od strane EU u kom piše da je cilj normalizacija odnosa Beograda i Prištine, ali ne i međusobno priznanje, za koje je rekao da je njihova lepa želja, ali da Srbije to ne želi. Vučić je danas otvorio sektor B5 obilaznice oko Beograda od petlje Orlovača do tunela Straževica.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"MEĐUSOBNO PRIZNANJE JE NJIHOVA ŽELJA" Vučić o izveštaju EP: Dokument nije za šalu, ali MOŽE NAM SE da imamo svoje mišljenje (VIDEO)

Izvor: Blic, 15.Jun.2022

To je neka čudna politika, neki ljudi tamo ne poštuju sopstveni pregovarački okvir koji je donela Evropska komisija, a potvrdio Evropski savet, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nastavak na Blic...

Vučić: Samo vi na more, pa ćete se kupate zimi, samo ne znam da li u hladnoj ili toploj vodi

Izvor: Danas, 15.Jun.2022

Predsednik Srbije je danas otvorio sektor B5 obilaznice oko Beograda od petlje Orlovača do tunela Straževica, nakon čega se obratio medijima, i rekao da pripreme za zimu teku, ali da problem pravi promena cene gasa iz dana u dan. On je rekao da rade sve što mogu, ali da su to nemoguće borbe.

Nastavak na Danas...

Od Srbije se traži priznanje Kosova i zbog Rusije, Vučić propustio sve šanse: Sagovornice Danasa o rezoluciji EP

Izvor: Danas, 15.Jun.2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je propustio sve prilike da ispregovara najbolju poziciju za Srbiju u odnosu na pitanje Kosova, ocenjuje za Danas Biljana Stojković iz Skupštine slobodne Srbije, komentarišući vest da se u izveštaju Evropskog parlamenta o Srbiji po prvi put nedvosmisleno traži...

Nastavak na Danas...

Petković: "Uzajamno priznanje" nije i ne može biti deo dijaloga Beograda i Prištine

Izvor: RTS, 15.Jun.2022

Svaki pokušaj da se normalizacija odnosa interpretira kao put ka priznanju jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. „Kosova" od strane Srbije vodi nas korak dalje od normalizacije, kao što nas od normalizacije udaljuju i šovinističke hajke na demokratski izabrane predstavnike srpskog naroda...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.