Vučić i Poposki o daljem razvoju bilateralnih odnosa

Izvor: RTS, 08.Nov.2015, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Poposki o daljem razvoju bilateralnih odnosa

Premijer Aleksandar Vučić i ministar inostranih poslova Makedonije Nikola Poposki potvrdili su tokom susreta opredeljenje dveju zemalja za dalji razvoj bilateralnih odnosa u svim oblastima od zajedničkog interesa.
S obzirom na to da se Srbija i Makedonija suočavaju sa velikim prilivom izbeglica i migranata sa Bliskog i Srednjeg istoka, premijer Vučić je naglasio da je Srbija spremna da sa Makedonijom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i partnerima iz EU nastavi koordinaciju u rešavanju tog gorućeg pitanja.

Vučić i ministar inostranih poslova Makedonije naglasili su važnost održavanja mira i stabilnosti u regionu i potvrdili da će dve zemlje nastaviti da doprinose ostvarivanju tog cilja.
Dvojica zvaničnika potvrdila su i nameru za jačanje ekonomske saradnje, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.
Premijer Srbije i šef makedonske diplomatije razgovarali su i o evropskim integracijama i saglasili se da će nastaviti da se međusobno podržavaju na evropskom putu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija spremna na koordinaciju u rješavanju pitanja migranata

Izvor: Cafe.ba, 08.Nov.2015

- Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon sastanka sa ministrom inostranih poslova Makedonije Nikolom Poposkim da je Srbija spremna da, u koordinaciji sa Skopljem i partnerima iz EU, nastavi rješavanje pitanja migranata...Vučić i Poposki naglasili su važnost održavanja mira i stabilnosti...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.