Vučić i Fabrici o pridruživanju Srbije EU i stanju u regionu

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2018, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Fabrici o pridruživanju Srbije EU i stanju u regionu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas šefa Delegacije Evropske unije, ambasadora Sema Fabricija, s kojim je razgovarao o procesu pridruživanja Srbije EU i regionalnoj situaciji, saopštio je Vučićev kabinet.

Vučić je rekao da će Srbija nastaviti da intenzivno radi na ispunjavanju evropske agende, s ciljem otvaranja novih poglavlja i bržeg napretka na putu ka članstvu ka EU.

On je s tim u vezi naglasio da je u interesu napretka Srbije i njene >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << evropske budućnosti da Evropska unija uspešno prevaziđe postojeće izazove.

"Uvek možete da računate na Srbiju kao pouzdanog partnera u održavanju stabilnosti i jačanju demokratije", rekao je Vučić. Vučić i Fabrici su razmotrili proces usklađivanja zakonodavstva Srbije sa zakonodavstvom Evropske unije i saglasili se da je "potreban energičniji rad u oblasti vladavine prava" (pregovaračka poglavlja 23 i 24).

"Ambasador Fabrici je ukazao da proces ustavnih promena u oblasti pravosuđa ide u dobrom pravcu", piše u saopštenju. Vučić i Fabrici su se saglasili da je potrebno nastaviti dijalog Beograda i Prištine, a Vučić "upozorio da je neprihvatljivo da Priština nastavi sa neodgovornim potezima sa ciljem formiranja tzv. kosovske vojske, što je velika pretnja miru", piše na kraju saopštrenja.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.