Vučić i Etinger o evropskim integracijama, fondovima EU...

Izvor: B92, 19.Jul.2018, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Etinger o evropskim integracijama, fondovima EU...

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa evropskim komesarom za budžet i ljudske resurse Ginterom Etingerom.

Razgovarali su o evropskim integracijama, fondovima Evropske unije i zajedničkim projektima.

Predsednik Vučić je istakao da je Srbija spremna da iskoristi pozitivan trenutak otvoren strateškim dokumentom Evropske komisije o kredibilnoj politici proširenja na Zapadni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Balkan, naglasivši da novi predlog budžeta EU predstavlja dobar primer, čije bi elemente trebalo iskoristiti, poput onih koji se tiču dodatnih ulaganja u inovacije, infrastrukturu i poljoprivredu.

On je dodao da je veoma važno i to što sadašnji predlog budžeta podrazumeva i značajno povećanje izdvajanja za pretpristupnu pomoć kandidatima i potencijalnim kandidatima.

Predsednik Vučić je naglasio da očekuje snažniji nastavak podrške Evropske komisije za ubrzanje procesa pregovora o pristupanju, istakavši da iz Izveštaja Evropske komisije jasno proizilazi da Srbija sprovodi brojne političke i ekonomske reforme. Srpski predsednik izrazio je spremnost da, u skladu sa ocenama i preporukama predstavljenim u Izveštaju, pristupi daljim reformama.

Evropski komesar za budžet i ljudske resurse Ginter Etinger rekao je da je veoma važno da zna šta su očekivanja Srbije u pogledu evropskih fondova.

“Imamo konstruktivne odnose i bez obzira na različite izazove i prepreke, Srbija, uz svesrdnu podršku Evropske komisije, uspešno i kontinuirano napreduje na svom evropskom putu”, zaključio je Etinger, prenela je Pres služba predsednika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.