Izvor: RTS, 23.Apr.2021, 13:50

Vučić: U nedelju putujem u Brisel, važni dani za Srbiju

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da u nedelju, 25. aprila putuje u Brisel, gde će razgovarati sa zvaničnicima Evropske unije, a da se nada da će u maju biti nastavljen dijalog sa Prištinom.
Aleksandar Vučić je rekao da će već u nedelju, po dolasku u Brisel, imati nekoliko sastanaka, dok ga u ponedeljak očekuju susreti sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, poseban prijem i dug sastanak kod Žozepa Borelja, kao i prijem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kod predsednice EK Ursule fon der Lajen.

Razgovaraće i sa specijalnim izaslanikom za dijalog Miroslavom Lajčakom, komesarom za pridruživanje Oliverom Vahreljijem, kao i predstavnicima EP, ali i drugih institucija iz Brisela.
"Biće naporni dani za nas, ali verujem važni za Srbiju", rekao je Vučić.
Predsednik je poručio i da očekuje u maju nastavak dijaloga sa Prištinom u Briselu.
Nakon toga, dodaje, očekuje, takođe u Briselu, sastanak celog Zapadnog Balkana.
"Mnogo puta ići ćemo u Brisel u naredne tri do četiri nedelje", kazao je Vučić.
On je rekao da, naravno, neće biti jednostavno ni lako po svim pitanjima, posebno u dijalogu.
"Ali važno je da pokazujemo odlučnost, borimo se za rešenje, da ne ulazimo u dijalog radi ispunjenja formalnih uslova, već da ne ostavimo probleme našoj deci", naglasio je Vučić.
Za tango, kaže, potrebno je dvoje, i podvukao da uspeh ne zavisi samo od nas.
Vučić je najavio da će narednih dana biti važnih događaja, otvaranja bitnih fabrika, deonica auto-puteva.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: U nedelju putujem u Brisel, važni dani za Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2021

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da u nedelju, 25. aprila putuje u Brisel, gde će razgovarati sa zvaničnicima Evropske unije, a da se nada da će u maju biti nastavljen dijalog sa Prištinom...Vučić je rekao da će već u nedelju, po dolasku u Brisel imati nekoliko sastanaka, dok ga...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Parmelan: U odnosima Švajcarske i EU još dosta prepreka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2021

Švajcarski predsednik Gi Parmelan izjavio je danas da njegova zemlja želi da unapredi svoje odnose sa EU, ali da su glavne prepreke i dalje prisutne...Rojters prenosi da je Parmelan nakon današnjih razgovora sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen o pojednostavljivanju i jačanju veza...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.