Vučić: Srbija ostaje posvećena EU, ali niko neće da joj zavrće uši

Izvor: Blic, 01.Jul.2016, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija ostaje posvećena EU, ali niko neće da joj zavrće uši

Ono što je za nas od vitalnog značaja to je da je kineski "Hestil" danas zvanično preuzeo "Smederevsku Železeru", "Fijat" će ostati da radi još mnogo godina, a deficit nam je minimalan - rekao je danas predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

On je danas na početku konferencije za novinare izneo, kako je rekao tri veoma važne vesti za građane Srbije.

Prva je ta da je kineska kompanija "Hestil" danas zvanično preuzela Železaru Smederevu.

Druga >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << važna vest, kako je rekao, jesu pregovori sa kompanjom "Fijat" i obećanje da će ta kompanija "još mnogo godina ostati u Srbiji da radi".

- Uveren sam da će "Fijat" ostati u Kragujevcu još mnogo godina. Kada to kažem, ne mislim na dve ili tri godine, već na mnogo duže - rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu, posle povratka iz Torina gde je razgovarao s izvršnim direktorom Grupacije Fijat, Alfredom Altavilom.

Premijer je dodao da smatra da je time "rekao dovoljno ili čak sve". Takođe, dodao je on, Italijani su zadovljni svim što je Srbija učinila.

Vučić je rekao i da će autoput kod Kragujevca biće gotov do kraja 2018. godine.

Pročitajte još

- Treća važna vest je ta da za poslednjih deset godin deficit minimalan, odnosno ubedljivo najbolji za poslednjih deset godina - rekao je Vučić.

Kako je rekao, deficit državnog budžeta Srbije za prvih šest meseci ove godine bio je 3,9 milijardi dinara, što je najbolji rezultat u proteklih deset godina.

Vučić je na konferenciji za novinare u zgradi Vlade Srbije rekao da je deficit bilo planiran na 85,4 milijardi dinara.

- Imamo ogroman primarni suficit. Deficit je minimalan, gotovo nepostojeći, i to je ubedljivo najbolji rezultat u proteklih deset godina - rekao je Vučić.

On je rekao da se javni dug Srbgije smanjuje i da je danas manji za 140 miliona evra nego krajem maja, i iznosi 24,15 milijardi evra.

Srbija nije otirač

On se osrvnuo i na to što je državnom vrhu Srbije poručeno da je nepožaljan na godišnjici obeležavanja zločina u Srebrenici, rekavši da Srbiju neće niko da uvuče u "blato svađa i sukoba".

- Mene lično mogu da vređaju koliko god hoće, ali nikome nikada nećemo da dozvolimo da ponižava srpski narod i Srbiju. Tačka! - naglasio je i dodao da Srbija nije otirač i da će biti sve više ekonomski jača i da će biti otvorena prema prijateljima.

On je istakao i da Srbija nikome ne preti.

Srbija nije kriva što poglavlja nisu otvorena

Govoreći o neotvaranju poglavlja 23 i 24 sa EU, Vučić je poručio da niko iz Evrope ne može da kaže da je Srbija kriva zašto ta poglavlja nisu otvorena.

- Preneću evropskim zvaničnicima u Parizu da Srbija ostaje posvećena EU, ali da joj niko neće zavrtati uši - poručio je premijer.

On je jučeranje zatvaranje granice sa Srbijom od strane Hrvatske okarakterisao kao dečju igra i da to ne razume.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Energoprojekt slavi 65 godina rada

Izvor: B92, 01.Jul.2016

Beograd -- Kompanija "Energoprojekt" obeležava danas 65 godina rada, a svečanosti prisustvuje i mandatar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić...Svečanosti prisustvuju i ministri Aleksandar Vulin, Aleksandar Antić, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, gradonačelnik Beograda...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.