Vučić: Ne razumem zašto Priština kupuje vreme

Izvor: Mondo, 27.Mar.2019, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ne razumem zašto Priština "kupuje vreme"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se plaši da Priština neće skoro ukinuti takse na srpsku robu i da zapravo ne želi da nastavi razgovore za vreme aktuelne administracije Evropske unije.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ocenjujući da Priština čeka nekakve promene, Vučić je u intervjuu na TV Hepi istakao da ne razume zašto to rade i zašto "kupuju vreme", jer time samo pokazuju svoju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << neodgovornost.

Srbi su, podvukao je, u teškoj situaciji zbog zastoja u pregovorima.

"Noćne more imam svaku noć, nadajući se da će sve proći mirno i u Zubinom Potoku, Mitrovici, Gračanici, svakom mestu na KiM. A, oni bi morali da imaju još veće, jer ništa neće moći da urade sa onim što smatraju svojom zemljom, a što mi tretiramo kao našu", rekao je Vučić.

Predsednik je podvukao da bez dogovora s Beogradom, Priština nigde ništa nikada ne moze da uradi.

"Ne razumem da su ti ljudi toliko neodgovorni da to ne vide", primetio je.

Vučić iznenađen izjavom Skota

Vučić je ukazao da je i EU mogla da reaguje na prištinsko uvođenje taksi i da je imala mehanizam koji bi skupo koštao Prištinu, ali da to nije učinila.

On je pojasnio da je Evropa mogla da pokrene postupak po pitanju kršenja Sporazuma o stabilnosti i pridruživanju (SSP).

"Ali, politička odluka je bila da ne idu u taj postupak, računajući da će time Prištinu i radikalne elemente u Prištini da dovedu do još većeg sukoba s njihovim narodom i unište joj evropsku perspektivu", naveo je Vučić.

Vučić: Imam noćne more svaku noć

Time su, kaže, zapravo rekli Prištini - "nemoćni smo pred vama, možete da radite šta god hoćete".

To je bio pogrešan signal, podvukao je predsednik Srbije.Kako je rekao, nakon stabilizacije Srbije u ekonomskom smislu, potreban je pokušaj dogovora sa Albancima.

Vučić je ukazao da će Srbi i Albanci u narednih 100 godina biti dva najveća naroda u regionu i da će biti velika stvar ako se obezbedi mir između dva naroda u narednih 100-150 godina, iako je, kako kaže, svestan da bi Srbi najviše voleli da čuju "kako ćemo nekoga da proteramo preko Prokletija".

Podvukao je da dugoročnog mira nema bez rešenja.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.