Vučić: Nalazimo se između čekića i nakovnja

Izvor: RTS, 03.Apr.2013, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Nalazimo se između čekića i nakovnja

Srbija je u dramatično teškoj situaciji, nalazimo se "između čekića i nakovnja", jer biramo između dve loše stvari, rekao za RTS Aleksandar Vučić. Predloženi plan za sever Kosova je loš, a sa druge strane, ako to odbijemo, plašim se da će zemlja propasti, kaže prvi potpredsednik Vlade. Vučić poručuje i da u naredna 72 do 96 časova moramo da donesemo odluku.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se delegacija Beograda vratila iz Brisela >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da narodu kaže o čemu je reč - da je Srbija u dramatično teškoj situaciji, jer je prinuđena da bira između dve teške stvari - prihvatanja veoma lošeg plana za Srbe na severu Kosova i Metohije i odbijanja da potpiše bilo kakav sporazum.

Vučić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da Beograd do sledećeg utorka mora da pošalje u Brisel odgovor i da kaže da li može ili ne da prihvati određene stvari.

Prema njegovim rečima, plan koji je Beogradu ponuđen je veoma loš za naš narod, a istovremeno je i nepostizanje sporazuma veoma loše za našu zemlju.

"Svi građani moraju da znaju da će odbijanje plana značiti zatvaranje Srbije prema svetu i manje novca za naš budžet i ekonomiju, da će biti nemoguće izdržati na političkoj sceni od različitih pritisaka sa svih strana, a ako budemo prihvatili veoma loše rešenje, pitanje je kako će to prihvatiti naš narod na Kosovu i kako će reagovati i drugi deo našeg naroda", rekao je Vučić.  

"Moramo pokušati da dobijemo datum i da nađemo zajednički jezik sa zapadnim silama", rekao je Vučić i istakao da je veliko pitanje da li će se u tome uspeti.

"To je cela priča i nema tu velike tajne", dodao je Vučić, objasnivši da je Srbija "između čekića i nakovnja" i "pred nemogućom misijom" i da je veoma važno da se odluka koja će biti doneta, ako je moguće, donese jedinstvenim stavom političkih aktera u zemlji.

"Šta god da uradimo svako od nas nosiće težak teret", naglasio je Vučić.

Ističući da Srbija mora da pokuša da dobije datum početka pregovora sa EU i sporazum sa Prištinom, a da pri tom ne dozvoli sopstveno ukidanje, Vučić je rekao da bi bio lažov kada bi rekao da su ponude koje su na stolu dobre po Srbiju.

"Najpoštenije je to što smo se vratili da kažemo narodu o čemu je reč. Mi nismo išli u Brisel da se dodvoravamo bilo kome, išli smo da predstavljamo naš narod i zemlju i posao nam je da kažemo kakve su posledice prihvatanja ili odbijanja", istakao je Vučić.

Komentarišući interpretacije njegove rasprave sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, Vučić je rekao da je Tači bio veoma nervozan i da mu je rečeno da ne može nikome da drži lekcije, jer ničim nije stekao to pravo.

"Gospodin Tači je pomalo nervozan, jer su napravili pet balona u nadi da će im proći bar jedan, ali nije prošao nijedan", objasnio je Vučić.

Argumenti Prištine su, prema njegovim rečima, bili mučni za slušanje i takvi da pristojan čovek na njih može samo da se osmehne.

"Albanci su pokušali da nam drže predavanje, kako ne razumemo realnost i kakve majice treba da nosimo i pri tom su se služili uličnim trikovima koje sam naučio sa devet i po godina", rekao je Vučić.

Vicepremijer je istakao i da tokom pregovaračkog procesa nijednog trenutka nikome nije pretio izborima, već da se ponašao odgovorno, ali da danas taj nivo odgovornosti zahteva i od ostalih političkih aktera koji treba da se izjasne o izboru pred kojim se Srbija nalazi, jer je, kako je objasnio, sit podmetanja u domaćoj i svetskoj javnosti i pokušaja da se dobiju simpatije svaljivanjem krivice na Aleksandra Vučića.

"Moramo da sednemo i da izađemo pred ljude i kažemo da smo izračunali šta je manje loše", rekao je Vučić i zaključio kako ta odluka mora da se donese u naredna 72 do 96 sati.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Biramo manje loše rešenje

Izvor: RTS, 03.Apr.2013

Srbija je u dramatično teškoj situaciji, biramo između dve teške stvari - prihvatanja veoma lošeg plana za Srbe na severu Kosova i odbijanja da potpišemo bilo kakav sporazum sa EU, rekao za RTS prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić...Posle osme runde pregovora u Briselu, prvi potpredsednik...

Nastavak na RTS...

Vučić: Oba rešenja su loša

Izvor: Press, 03.Apr.2013

Vučić je gostujući u Dnevniku RTS rekao da Beograd do sledećeg utorka mora da pošalje u Brisel odgovor i da kaže da li može ili ne da prihvati određene stvari.. Prema njegovim rečima, plan koji je Beogradu ponuđen je veoma loš za naš narod, i nepostizanje sporazuma s Prištinom veoma...

Nastavak na Press...

Vučić: 72 sata za biranje između dva zla

Izvor: Mondo, 03.Apr.2013

Prvi potpredsednik Vlade Srbije se nada da će državni vrh doneti jedinstvenu odluku o dve katastrofalne opcije koje su ostale posle neuspelih razgovora u Briselu..."Ja neću da lažem građane Srbije, imamo dve opcije koje su veoma loše a između kojih moramo da se odlučimo u narednih nekoliko dana...

Nastavak na Mondo...

Vučić: Situacija je dramatična, moramo da biramo između dve teške stvari

Izvor: NaDlanu.com, 03.Apr.2013

Srbija je u dramatično teškoj situaciji, biramo između dve teške stvari - prihvatanja veoma lošeg plana za Srbe na severu Kosova i odbijanja da potpišemo bilo kakav sporazum sa EU, rekao za RTS prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić... Posle osme runde pregovora u Briselu, prvi potpredsednik...

Nastavak na NaDlanu.com...

Vučić: Biramo između dve loše stvari, moramo odgovoriti do utorka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Apr.2013

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je Srbija u dramatično teškoj situaciji, jer je prinuđena da bira između dve teške stvari - prihvatanja veoma lošeg plana za Srbe na severu KiM ili odbijanja da potpiše sporazum sa Prištinom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.