Vučić: Hoćete da uvedemo sankcije Rusiji ili da okrenemo leđa EU?

Izvor: Press, 22.Mar.2014, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Hoćete da uvedemo sankcije Rusiji ili da okrenemo leđa EU?

"Za koju politiku mislite da bi bila bolja. Hoćete da uvedemo sankcije Rusiji, da kažemo da podržavamo narušavanje teritorijalnog integriteta, pa da kažu odrekli ste se Kosova, ili da okrenemo leđa Evropskoj uniji", upitao je Vučić komentarišući spekulacije koje su se prethodnih dana pojavile i medijima na temu sastava buduće vlade i uticaja stranih sila na to pitanje. 

Upitan da li se možda >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << čeka iskaz narko bosa Darka Šarića da bi se krenulo u razgovore o formiranju vlade, on je rekao da će možda biti nekih interesantnih stvari, a možda i neće i da se "ne može ostati gluv na ono što se dešava". 

"Šta god da drugo da kažem, sem da čekamo sudski postupak i presude - prvostepene zatim i pravnošnažne, ulazio bih u polje nadležnosti drugih državnih organa, ali se razume da ne možete da ostanete gluvi na ono što se dešava. Možda će biti nekih interesantnih stvari, možda neće", rekao je Vučić.

On je naveo da su plan, program, ideje i budućnost Srbije ono oko čega će se uz SNS možda okupiti još neko, a možda i neće. 

Moja ideja je da imamo najbolju moguću vladu, a ne da imamo uspeh jedne stranke, da oformimo najbolji mogući tim, za to nije dovoljna jedna stranka ni pet, već treba da se uzmu najbolji ljudi u Srbiji, naveo je Vučić.

On je dodao da su se prethodnih dana bavili pisanjem programa i planova za Srbiju, a da će se nakon toga baviti ljudima koji žele da vide ozbiljnu i odgovornu Srbiju, te da tu neće biti prostora za bilo kakvu trgovinu. 

"Razmišljamo kako da Srbiju uredimo na najbolji mogući način, vlada mora da radi kao jedan tim, te da bude sposobna da u teškim uslovima donosi najbolje odluke i postiže optimalne rezultate", rekao je Vučić na konferenciji za novinare nakon susreta s predsednikom RS Miloradom Dodikom. 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.