Vučić: EU bi Balkanu trebalo da ponudi nešto opipljivo

Izvor: Večernje novosti, 18.Okt.2018, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: EU bi Balkanu trebalo da ponudi nešto opipljivo

Građanima na Balkanu treba nešto opipljivo, što će videti svojim očima i osetiti u svojim džepovima, stav je predsednika Srbije Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u regionu Zapadnog Balkana potrebna jača uloga EU, da je potrebno da građanima bude ponuđeno nešto realistično i snažno za njihovu budućnost."Srbija će učiniti sve što je u njenoj moći da očuva i održi mir >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i stabilnost u regionu, da razvija dobre odnose sa svima u regionu. I Srbija će ostati čvrsto na putu ka EU", rekao je Vučić na Beogradskom bezbednosnom forumu.Pročitajte još:MORVAI SKEPTIČNA: Sumnjam da je moguće da zemlje Balkana postanu deo EU 2025. godine Kako je istakao, Srbija je opredeljena za saradnju i doprinosiće rešavanju otvorenih pitanja ponašajući se kao odgovoran partner.On se osvrnuo na situaciju u regionu posle neuspešnog referenduma u Makedoniji i izbora u BiH.Pročitajte još: Vučić: Kosovo je najveći bezbednosni izazov "Usudiću se da kažem da moramo da imamo jaču ulogu EU inače EU neće biti taj tip sna i demokratije i slobode kakvom smo do sada težili", rekao je on.Prema njegovim, rečima ono što je u ponuđeno građanima u Makedoniji nije bilo dovoljno privlačno kao se to mislilo u EU.Građanima na Balkanu treba nešto opipljivo, što će videti svojim očima i osetiti u svojim džepovima."Mora se ponuditi nešto konkretnije, to mora biti pouzdano obećanje i pouzdano ispunjenje", rekao je Vučić.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Vučić: Potrebna je jača uloga EU

Izvor: Danas, 18.Okt.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će Srbija učiniti sve što je do nje da održi mir, stabilnost u regionu. Članak Vučić: Potrebna je jača uloga EU se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.