Vrhunski naučnici upozorili na posledice Bregzita

Izvor: Večernje novosti, 24.Okt.2018, 00:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrhunski naučnici upozorili na posledice Bregzita

Vrhunski naučnici iz Evrope upozorili su da bi izlazak Velike Britanije iz Evropske unije bez dogovora o budućim odnosima mogao ugroziti istraživanja širom kontineta Vrhunski naučnici iz Evrope upozorili su da bi izlazak Velike Britanije iz Evropske unije bez dogovora o budućim odnosima mogao ugroziti istraživanja širom kontineta. Pismo, koje je potpisalo 29 nobelovih laureata i šest dobitnika matematičke Fildsove medalje, tražili su od britanske premijerke >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i šefa Evropske komisije da obezbede "najbližu moguću saradnju Velike Britanije i Evropske unije".PROČITAJTE JOŠ: Bivši šef MI6: Velika Britanija ranjiva zbog Bregzita U pismu se navodi da bi nove barijere "sprečile napredak, na štetu svih". Londonski Frensis Krik institut, najveća laboratorija za biomedicinska istrživanja pod jednim krovom u Evropi, takođe je upozorio da bi Bregzit bez dogovora mogao da osakati istraživanja. Anketa u kojoj je učestvovalo više od 1.000 članova osoblja pokazalo je da 97 odsto njih misli da bi oštar Bregzit mogao našteti nauci u Velikoj Britaniji.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Vrhunski naučnici upozorili na posledice Bregzita po nauku

Izvor: Radio 021, 24.Okt.2018

Vrhunski naučnici iz Evrope upozorili su da bi izlazak Velike Britanije iz Evropske unije bez dogovora o budućim odnosima, mogao ugroziti istraživanja širom kontinenta...Pismo, koje je potpisalo 29 nobelovih laureata i šest dobitnika matematičke Fildsove medalje, tražili su od britanske premijerke...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.