Vrata EU biće širom otvorena, kada Balkan bude spreman

Izvor: EurActiv Srbija, 19.Feb.2019, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrata EU biće širom otvorena, kada Balkan bude spreman

Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib izajvio je da Evropa nije kompletna bez Zapadnog Balkana čijim će zemljama, kada budu spremne za članstvo, vrata biti širom otvorena. Na skupu "Svet u previranju i budućnost Evrope i Balkana" Šib je rekao da Nemačka podržava proširenje EU, ali da se mora insistirati na pravilima. Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je da nastavak pregovora Srbije i >> Pročitaj celu vest na sajtu EurActiv Srbija << EU zavisi pre svega od dijaloga Beograda i Prištine, ali i da na evrointegracije utiču problemi koje ima EU i predstojeći evropski izbori.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Kandidatura Srbije

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Blimel: Austriji jasno - bez Balkana EU nije potpuna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2019, 11:46

Austriji je potpuno jasno da je EU kompletna tek kada zemlje Zapadnog Balkana budu bile njen deo, a u diskusiju o budućnosti EU neophodno je uključiti države tog regiona, ocenio je ministar zadužen za EU Gernot Blimel pred sutrašnju konferenciju „Budućnost EU - pogledi sa Zapadnog Balkana"...Blimel...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.