Vlada u potpunom haosu, laburisti uzvikivali Ostavka

Izvor: B92, 11.Dec.2018, 08:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vlada u potpunom haosu, laburisti uzvikivali 'Ostavka'"

London -- Britanski opozicioni lider Džeremi Korbin osudio odluku premijerke Tereze Mej da odloži glasanje o sporazumu sa EU o Bregzitu u Donjem domu parlamenta.

Korbin tvrdi da je njena vlada u "potpunom haosu", a poslanici njegove Laburističke partije uzvikivali su "Ostavka, ostavka" tokom obraćanja Tereze Mej.

Korbin je situaciju opisao kao ozbiljnu i bez presedana, ističući da je vlada izgubila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kontrolu i da je u potpunom haosu, prenosi AP. Kako se navodi, čak su i neki članovi Konzervativne partije Tereze Mej kritikovali način na koji je pristupila pregovorima sa EU oko Bregzita.

Poslanik konzervativaca Džejkob Ris Mog oštro je kritikovao, kako je rekao "neupotrebljiv dogovor", navodeći da on otvara put ka vladi Laburističke partije s Korbinom na čelu.

Britanska premijerka Tereza Mej odlučila je u ponedeljak da odloži glasanje u parlamentu o sporazumu o razlazu Velike Britanije i Evropske unije. Ona bi danas trebalo da se sastane s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i drugim EU liderima, s kojima će razgivarati upravo o situaciji u Britaniji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.