Vlada o dobijanju finansijskih sredstava iz Fonda solidarnosti EU

Izvor: RTS, 18.Jun.2020, 17:04

Vlada o dobijanju finansijskih sredstava iz Fonda solidarnosti EU

Vlada Republike Srbije usvojila je na sednici Zaključak o ovlašćenju za podnošenje Evropskoj komisiji Prijave za dobijanje finansijskih sredstava iz Fonda solidarnosti Evropske unije.
Srbija je, kao država koja se nalazi u procesu pregovora za članstvo u Evropskoj uniji, iskoristila mogućnost da aplicira za dobijanje podrške iz >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Fonda solidarnosti Evropske unije.
Radna grupa, koju je formirala Vlada Srbije, pripremila je sveobuhvatnu prijavu u kojoj je objasnila tok i dinamiku zdravstvene krize usled epidemije kovid 19 i mere koje su preduzete na njenom sprečavanju.
Evropska unija će, nakon isteka roka svim državama koje su aplicirale za podnošenje prijava - 24. juna, doneti odluku o iznosu bespovratne pomoći Srbiji, a nakon toga će biti potpisan finansijski sporazum i izvršena isplata sredstava do kraja godine.
Vlada Srbije usvojila je Uredbu o sistematskom praćenju stanja i kvaliteta zemljišta, kako bi se stvorili uslovi za efikasniju i bržu primenu Zakona o zaštiti zemljišta, posebno u delu koji se odnosi na sprovođenje monitoringa zemljišta.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada će aplicirati za pomoć iz Fonda solidarnosti EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2020

Vlada Srbije podneće Evropskoj komisiji prijavu za dobijanje finansijskih sredstava iz Fonda solidarnosti EU, o čemu je na današnjoj sednici donela i odluku...Srbija je kao država koja se nalazi u procesu pregovora za članstvo u Evropskoj uniji iskoristila mogućnost da aplicira za dobijanje podrške...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.