Vilson: Zemlja koja ide u EU ne treba da prima rusko oružje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Avg.2019, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vilson: Zemlja koja ide u EU ne treba da prima rusko oružje

Izvršni potpredsednik Atlantskog saveta Dejmon Vilson rekao je, povodom isporuke ruskih tenkova Srbiji, da zemlja koja ide u EU ne treba da prima naoružanje iz Moskve.

On je za Glasa Amerike (VOA), na pitanje "da li time Srbija šalje signale Zapadu i kako vidi nabavku oružja", rekao da je to štetno i neodgovorno, kao i da je to pokušaj da se oslabi normalizacija odnosa Beograda i Prištine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Put Srbije ka EU je kroz normalizaciju odnosa sa Kosovom, ne kroz rusko naoružanje, ne preko oružja iz Moskve. Sve dok je Kosovo otvoreno pitanje, videćemo ruske pokušaje, videćemo srpske igre, sve te neke kontroverzne odnose", izjavio je Dejmon Vilson za Glas Amerike.

On je ocenio da trenutne odluke mogu da štete samim ciljevima Srbije.

Vilson, međutim, dodaje da razume da je Rusija uz Srbiju po pitanju Kosova u UN.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vilson: Zemlja koja ide u EU ne prima oružje iz Moskve

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Avg.2019

Izvršni potpredsednik Atlantskog saveta Dejmon Vilson, rekao je, povodom isporuke ruskih tenkova Srbiji, da zemlja koja ide u Evropsku uniju, ne treba da prima naoružanje iz Moskve. Na pitanje Glasa Amerike da li time Srbija šalje signale Zapadu i kako vidi nabavku oružja, Vilson je odgovorio da...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.