Vesti u Švajcarskoj: Nismo rušitelji države

Izvor: Vesti-online.com, 24.Nov.2017, 04:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vesti" u Švajcarskoj: Nismo rušitelji države

Patriotski Forum crnogorskih građana iz EU i Švajcarske sa sedištem u Ciirihu je organizovao nedavno okrugli sto u Afolternu, a pored članova Foruma bili su prisutni i ambasador Crne Gore u Švajcarskoj Damir Grbović i njegova pomoćnica Tijana Ljiljanić-Savić i gosti iz Podgorice, Marko Milačić, lider političke organizacije Otpor beznađu, Dritan Abazović, predstavnik Građanskog pokreta URA i Miloš Konatar.

Dnevni red je obuhvatao nekoliko tačaka: aktuelni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << politički barometar na unutrašnjoj i spoljnoj sceni Crne Gore, aktuelna ekonomska situacija u Crnoj Gori, crnogorska dijaspora, kako dijaspora vidi izlaz iz krize.

- Mislim da bi matična država trebalo da vodi računa o nama u dijaspori. Naše zahteve ćemo vlastima u Podgorici uputiti ovih dana - kaže za "Vesti" Spasoje Krivokapić, predsednik Patriotskog foruma građana Crne Gore iz EU i Švajcarske.

- Želimo da nam omogući da glasamo putem interneta, pošte i u diplomatskim predstavništvima (tamo gde ih ima) jer mi nemamo mogućnosti da učestvujemo na izborima u Crnoj Gori. Sve moderne države to rade i to zahtevamo - ističe Krivokapić.

On dodaje da bi crnogorska dijaspora trebalo da ima svog predstavnika u parlamentu Crne Gore, "koga ćemo mi da biramo, a ne da ih bira vlast iz Crne Gore i to iz njihovih redova kako njima odgovara".

- U naš Forum su svi ljudi dobrodošli, bez obzira na veru i naciju i mi ćemo sa časnim i poštenim sarađivati. Apelujem na crnogorsku dijasporu da nam se priključi, idemo dalje zajednički za dobro Crne Gore i crnogorskog naroda - dodao je on.

- Večeras je pokazano da postoji i druga strana crnogorske dijaspore. Mi samo pokušavamo Crnu Goru da je spasemo od onih koji su već rušili tri države - ističe Sima Pavlović, član patriotskog foruma crnogorskih građana iz EU i Švajcarske.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.