Vesna Pusić : Sporne zakone u    Srbiji  i Hrvatskoj treba  ispitati

Izvor: Blic, 08.Jan.2012, 01:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesna Pusić : Sporne zakone u Srbiji i Hrvatskoj treba ispitati

Ni u interesu Srbije, ni u interesu Hrvatske nije da blokiramo ulazak vaše države u Evropsku uniju zbog nerešenog spora oko granice na Dunavu. Iskustvo koje smo mi imali sa Slovenijom oko Piranskog zaliva govori da je, ukoliko je moguće, probleme najbolje rešavati bilateralno, a ako nije, i međunarodni sudovi i međunarodne arbitraže su za ljude - kaže u intervjuu za “Blic” Vesna Pusić, ministarka spoljnih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Hrvatske.

Šta su najveće kočnice za rešavanje problema ratnih zločina?

- Jedna je srpski zakon koji proširuje jurisdikciju srpskog pravosuđa i izvan područja Srbije, koji je po mom mišljenju problematičan. S druge strane, imamo hrvatski zakon o ništavosti srpskih optužnica koji je takođe problematičan. I jedan i drugi otežavaju rešavanje problema. Ako smo u stanju vezano za te zakone da donesemo racionalnije odluke, onda imamo šanse da rešimo ili bar počnemo da rešavamo probleme.

Opširnije u štampanom izdanju

Povezane vesti: Pusić: Povlačenje tužbe protiv Srbije moguće za godinu, dve Signal za bolje odnose Beograda i Zagreba Hrvatska povlači tužbu protiv Srbije za genocid Pusićeva: Postoji mogućnost obostranog povlačenja tužbi Pusić: Srbiji nećemo biti kočnica

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.