Važnost procesa proširenja Evropske unije: Vučić danas u Sloveniji na samitu Brdo-Brioni

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2021, 07:34

Važnost procesa proširenja Evropske unije: Vučić danas u Sloveniji na samitu Brdo-Brioni

Samit Brdo-Brioni prvobitno je bio planiran za prošlu godinu, ali je dva puta odložen zbog pandemije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas u Republici Sloveniji, gde će učestvovati na sastanku lidera procesa Brdo-Brioni, saopštila je predsednikova služba za saradnju s medijima.

Samit Brdo-Brioni prvobitno je bio planiran za prošlu godinu, da bi se poklopio sa 10. godišnjicom te inicijative, ali je dva puta odložen zbog pandemije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << korona virusa.

Očekuje se da lideri usvoje zajedničku deklaraciju kojom šalju snažnu poruku o važnosti procesa proširenja Evropske unije, koji mora biti brži i ne sme se fokusirati samo na pojedine zemlje, već na čitav region Zapadnog Balkana.

Inicijativa Brdo-Brioni je zajednička slovenačko-hrvatska inicijativa, pokrenuta 2010. godine, u nastojanju da poveća poverenje između zemalja u regionu i pomogne im da se pridruže EU.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.