Varhelji :Prioritet budućnost Balkana u EU, obezbeđena podrška

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2021, 18:00

Varhelji :Prioritet budućnost Balkana u EU, obezbeđena podrška

Evropski komesar za proširenje i dobrosusedsku politiku Oliver Varhelji saopštio je da je na današnjem sastanku Saveta za stabilizaciju i pridruživanje EU i Albanije u Briselu, potvrđena budućnost Albanije i Zapadnog Balkana u EU i poručio da je Unija obezbedila značajnu podršku za oporavak od pandemije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << korona virusa kroz Ekonomski i investicioni plan za Zapadni Balkan.

"Na Savetu za stabilizaciju i pridruživanje EU i Albanije u Briselu potvrđeno je da je budućnost Albanije i Zapadnog Balkana u EU", naveo je Varhelji na Tviteru i istakao da je to prioritet.

Kada je reč o borbi protiv pandemije korona virusa, Varhelji je rekao da je EU uz Albaniju.

"Obezbedili smo značajnu podršku za oporavak kroz Ekonomski i investicioni plan za Zapadni Balkan. Takođe radimo i danju i noću kako bismo osigurali pristup vakcinama, kroz Kovaks i druga sredstva jer nam je stalo", naglasio je Varhelji.

On je dodao da je Albanija, uprkos izazovima koje je sa sobom donela pandemija korona virusa i zemljotres koji je pogodio zemlju 2019. godine, ispunila obećanja i kriterijume za održavanje prve međuvladine konferencije.

Sastankom je predsedavao visoki predstavnik Unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku i potpredsednik Komisije Žosep Borelj, dok je albansku delegaciju predvodio premijer Edi Rama, u pratnji ministra spoljnih poslova Oljte Džačke i glavnog pregovarača za Albaniju u EU Zefa Mazija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.