Izvor: RTS, 05.Maj.2021, 12:50

Varhelji: Nijedna ozbiljna osoba ne bi pokrenula raspravu o "non pejperu"

Visoki komesar za proširenje i susedstvo EU Oliver Varhelji izjavio je da vesti o "non pejperu" za ovaj region Balkana nisu tačne, dodajući da svi znaju kuda bi vodila redefinicija granica i da nijedna ozbiljna osoba ne bi pokrenula ovu temu za stolom radi diskusije.
"To je kao sezona u kojoj vidimo da ovakvi dokumenti cvetaju. Zanimljivo je kada čujemo ove vesti, iako smo uvereni da to nije tačno. Da su istinite, bili bi zabrinuti, jer svi znamo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kuda vodi redefinisanje granica. Ko je ozbiljan, ne bi stavio tako nešto na raspravu, a još više u ovom regionu gde se nalazimo. Ne slažemo se ni sa jednim delom i ne mislim da su to stvarne ideje", rekao je Varhelji na zajedničkoj konferenciji na aerodromu Rinas, sa budućim premijerom Albanije, Edijem Ramom.

Rama je rekao da će u trećem mandatu upravljanja biti usredsređen na smanjenje proizvodnje istorije i povećanje ekonomije.
Naglasio je da su njegova vizija i ubeđenje "regionalni šengen", preneli su mediji na albanskom.
Varhelji nakon posete Tirani stiže u Prištinu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Niko ozbiljan ne bi za pregovarački sto izneo taj predlog"

Izvor: B92, 05.Maj.2021

Oliver Varhelji izjavio je tokom posete Albaniji da niko ozbiljan ne bi za pregovarački sto izneo predlog o redefinisanju granica na Zapadnom Balkanu...Tokom zajedničke konferencije sa albanskim premijerom Edijem Ramom, Varhelji je rekao da ništa od onoga što se pojavilo u "non pejperima“ nije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.