Varheji: Lajčak dobar izbor za izaslanika EU za dijalog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Feb.2020, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Varheji: Lajčak dobar izbor za izaslanika EU za dijalog

Slovački ministar spoljnih poslova Miroslav Lajčak je dobar izbor za specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine, smatra komesar za proširenje EU Oliver Varheji.

"Znajući gospodina Lajčaka i njegova dostignuća, mislim da je on vrlo dobar izbor i dobra pomoć da nas dvojica pokrenemo stvari napred (u dijalogu Beograda i Prištine) i mislim da ćemo biti dobar tim", rekao je Varheji u Pragu tokom samita zemalja Višegradske grupe i Zapadnog Balkana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Na pitanje novinara Slobodne Evrope da li bi se najavljeno imenovanje izaslanika EU za Zapadni Balkan kosilo sa onim što kao evropski komesar za proširenje radi, Varheji je kazao:

"To je pitanje koje treba postaviti visokom predstavniku Žozepu Borelu. Ali, mislim, iz naše diskusije, a imao sam sastanak i sa kandidatom za visokog predstavnika, to funkcioniše, za sve nas. Mislim da je predlog više o dijalogu između Prištine i Beograda i pokušava se da se tu stvari pomere napred", rekao je juče Varheji.

O tome da li je problem to što država Slovačka, iz koje dolazi Lajčak, ne priznaje nezavisnost Kosova, evropski komesar kaže:

"Ne predstavlja Slovačku kada radi za Evropsku uniju, kao što znate."

RSE je ranije iz diplomatskih izvora potvrđeno da je Lajčak i formalno predložen za budućeg specijalnog predstavnika Evropske unije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Varhelji: Lajčak je dobar izbor za dijalog Beograda i Prištine

Izvor: Blic, 28.Feb.2020

Slovački ministar spoljnih poslova Miroslav Lajčak je dobar izbor za specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine, smatra komesar za proširenje EU Oliver Varhelji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.