Vapaj Tereze Mej uoči glasanja o Bregzitu

Izvor: RTS, 12.Mar.2019, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vapaj Tereze Mej uoči glasanja o Bregzitu

Britanska premijerka Tereza Mej poručila je poslanicima da večeras glasaju za sporazum o Bregzitu koji je dogovorila sa EU ili rizikuju da Velika Britanija ostane u EU.
Mej je pozvala poslanike da "demokratiju stave ispred stranačkih podela ili ličnih ambicija", dok >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se očekuje da će brojni evroskeptici u njenoj Konzervativnoj stranci i opozicioni parlamentarci glasati protiv sporazuma.

"Stvar je jasna, ovaj dom već je glasao protiv dogovora", rekla je u parlamentu koji treba kasnije danas da se izjasni o sporazumu.
Ako joj parlament opet kaže "ne", Mej je obećala da će u sredu dati na glasanje odluku o izlasku iz Unije bez dogovora, preneo je hrvatski portal Indeks.
"Mislim da svi treba da znaju, oni koji žele da do Bregzita dođe, da rizikuju da Bregzita uopšte ne bude ako večeras ne izglasamo ovaj sporazum", istakla je premijerka.
Mej je susret sa svojim konzervativnim poslanicima uoči glasanja o sporazumu nazvala "dovoljno dobrim".
Na pitanje je li sastanak prošao dobro, Mej je novinarima odgovorila "dovoljno".
Konzervativni poslanici i ministri prisustvovali su sastanku nekoliko sati uoči glasanja parlamenta o izmenjenom sporazumu Mej i EU.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mej: Glasajte za moj dogovor ili možda neće biti Bregzita

Izvor: Blic, 12.Mar.2019

Britanska premijerka Tereza Mej poručila je poslanicima da večeras glasaju za sporazum o Bregzitu koji je dogovorila s EU ili rizikuju da Velika Britanija ostane u EU.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.