Vanredna Skupština DJB u Nišu: Nema mesta za uplašene, već samo za hrabre Spartance

Izvor: JužneVesti.com, 18.Nov.2018, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanredna Skupština DJB u Nišu: Nema mesta za uplašene, već samo za hrabre Spartance

Pokret Dosta je bilo nakon što je ostao bez poslaničke grupe u Skupštini Srbije i napuštanja značajnih funkcionera, održao je vanrednu sednice Skupštine u Nišu, na kojoj su zaključili da borba koju vode nije za “ljude sa slabim stomakom, za kolebljive i bojažljive”, već za “Spartance”. Na Skupštini se ponovilo i da “Srbija ne treba da bude projekat Evropske unije, jer EU nema budućnost”.

U Nišu je 17. novembra održana sednica DJB, sazvana nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << osipanja članstva, na kojoj je zamenica predsednika ovog Pokreta Branka Stamenković zaključila da “oni koji su ostali uz njih, odlučili su da svojoj deci ponude bolju budućnost. Ona kaže da su ti ljudi spremni za surovu borbu u Srbiji koja je danas okovana partokratijom i medijskim mrakom i da je ta borba za “odlučne i hrabre Spartance”, a ne za kolebljivce.

I pored ove druge po redu indukovane krize u manje od godinu dana, DJB je uspeo da se nametne kao opozicioni lider i kao organizacija u kojoj nema mesta za kolebljive i uplašene, već samo za odlučne i hrabre „Spartance“ - istakala je Stamenkovićeva.

Na sednici se ponovo govorilo i o pitanju EU integracija, gde je zaključeno da Srbija treba da bude deo njih, ali ne i “deo projekta EU koji je nepovratno otišao u pogrešnom pravcu”.

Nemačka i Brisel podržavaju autokratski režim Aleksandra Vučića jer u tome pronalaze svoj direktan ekonomski kolonijalni interes – Balkan jeftine radne snage, vojvođansko zemljište, Telekom, EPS i druge velike sisteme. EU je u dubokoj krizi identiteta i postala je poligon za dominaciju Nemačke i kao takva nema budućnost - navode u DJB.

Podsetimo, DJB je napravio zaokret u politici, te sada više nije za evropske integracije jer, kako je rekao Saša Radulović, pod vođstvom Nemačke Evropska unija krenula u pogrešnom pravcu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.