VEST KOJU JE SVET ČEKAO: EU objavila DATUM kada će odobriti vakcinu Moderna

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2020, 16:12

VEST KOJU JE SVET ČEKAO: EU objavila DATUM kada će odobriti vakcinu Moderna

O Fajzerovoj će se raspravljati 29. decembra, a 12. januara se očekuje odobrenje vakcine Moderna od strane Evropske medicinske agencije

Evropska medicinska agencija saopštila je u utorak da će sazvati sastanak za 29. decembar kako bi odlučila ima li dovoljno podataka o  bezbednosti i efikasnosti vakcine protiv bolesti COVID-19 koju su razvili Fajzer i Biontek kako bi bila odobrena.

Agencija takođe navodi da će odlučiti već 12. januara da li da odobri eksperimentalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vakcinu koju je razvila američka farmaceutska kompanija Moderna.

Medicinski regulator EU navodi u saopštenju da je već započeo kontinuirano razmatranje vakcine zasnovano na laboratorijskim podacima koje je prethodno podnela Moderna i da će sada oceniti koliko efikasno vakcina izaziva odgovor imunološkog sistema i da li je dovoljno sigurna za širu upotrebu u Evropi.

Agencija je saopštila da ukoliko su podaci dovoljno snažni da potvrde "kvalitet, bezbednosti i efikasnost", onda bi mogla odobriti vakcinu na sastanku zakazanom za 12. januar, prenosi AP.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.