VAŽNE VESTI I NOVE INVESTICIJE ZA SRBIJU! Fon der Lajenova u poseti Beogradu, danas sastanak s Vučićem

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Sep.2021, 08:03

VAŽNE VESTI I NOVE INVESTICIJE ZA SRBIJU! Fon der Lajenova u poseti Beogradu, danas sastanak s Vučićem

U četvrtak ujutru zajedno sa predsednikom Vučićem Fon der Lajenova će učestvovati u pokretanju projekta na železničkom Koridoru 10.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostiće predsednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen, koja će danas i u četvrtak boraviti u Srbiji. Ursula fon der Lajen bi u četvrtak trebalo da se sastane sa premijerkom Anom Brnabić.

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Lajen u utorak je, uoči Samita EU i zapadnog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Balkana 6. oktobra, počela balkansku turneju posetom Tirani. Nakon Tirane Fon der Lajenova je posetila i Severnu Makedoniju.

Planirano je da predsednica EK prisustvuje i potpisivanju ugovora za rehabilitaciju deonice na Auto-putu mira (Niš-Priština) koji se radi uz finansijsku podršku Evropske unije.

Pred sastanke u Beogradu, Ursula fon der Lajen će u Prištini razgovarati sa Aljbinom Kurtijem i Vjosom Osmani, a zatim u Podgorici sa Milom Đukanovićem i Zdravkom Krivokapićem.

Predsednica Evropske komisije će tokom posete izraziti svoju posvećenost regionu i njegovoj evropskoj budućnosti. Sa liderima će razgovarati o političkoj i regionalnoj situaciji, najavljeno je u Komisiji.

Na pitanje da li će Fon der Lajenova u Beogradu, Prištini, ali i eventualno i u Tirani, razgovarati o rešavanju trenutne krize na KiM, u EK naglašavaju da je pozicija EU "jasna" kada se traži "deesakalacija i nastavak dijaloga".

Ursula fon der Lajen zvaničnu posetu Zapadnom Balkanu završava u četvrtak u Bosni i Hercegovini gde će zajedno sa premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem i predsedavajućim Savetom ministara BiH Zoranom Tegeltijom prisustvovati svečanom otvaranju mosta Svilaj koji povezuje Hrvatsku i BiH, a sastaće se i s članovima Predsedništva Bosne i Hercegovine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Poseta Fon der Lajen u važnom trenutku za region

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2021

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je poseta predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen zemljama zapadnom Balkana veoma važna u ovom trenutku i što će u njenom prisustvu biti potpisan ugovor za izvođenje radova na ''autoputu mira'' Niš-Priština...Brnabić je istakla da tim činom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Bilbordi „srdačne dobrodošlice“ za Fon der Lajen širom Beograda

Izvor: N1 televizija, 29.Sep.2021

Širom Beograda pojavili su se bilbordi "srdačne dobrodošlice" za predsednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen, koja treba tokom popodneva da doputuje u dvodnevnu posetu Srbiji.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.