Izvor: JUGpress.com, 25.Jul.2019, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uz Evropsku uniju Gurgusovačka kula spremna za 58. Festival kulture mladih u Knjaževcu

KNJAŽEVAC

Gurgusovačka kula će ovogodišnji 58. Festival kulture mladih u Knjaževcu dočekati u novom ruhu zahvaljujući podršci Evropske unije preko razvojnog programa EU PRO. Radovi na obnovi otvorene pozornice obuhvatili su parterno uređenje i osvetljenje, kao i nabavku mobilne scenske opreme.

„Obnovom Gurgusovačke kule značajno će se unaprediti turistički potencijali Knjaževca, a posebno će se poboljšati uslovi za održavanje našeg tradicionalnog Festivala >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kulture mladih koji svake godine okupi više od 15.000 posetilaca”, rekao je predsednik opštine Milan Đokić i pozvao sve da posete Knjaževac tokom trajanja Festivala koji je juče svečano otvoren i traje do 31. jula 2019.

Kako je dodao Gurgusovačka kula, tursko utvrđenje iz 18. veka, a zatim i tamnica za vreme Karađorđevića kada je stekla naziv „srpska bastilja“, danas je mesto okupljanja mladih. Obnovom pozornice koju Evropska unija finansira sa 57.000 evra, a opština učestvuje sa 12.300 evra, doprineće se boljoj funkcionalnosti objekta i unaprediće se kulturno-turistička ponuda Knjaževca ne samo za vreme trajanja festivala

Takođe, ove godine su Knjaževčani i Knjaževčanke imali priliku da aktivno učestvuju u selekciji programa festivala. Lokalna samouprava je kroz aktivnosti usmerene na primenu principa dobrog upravljanja omogućila da građani kroz participativni proces predlože, a zatim glasanjem i odluče o sadržaju manifestacije. Ove aktivnosti se realizuju u saradnji sa programom Swiss PRO koji podržava Vlada Švajcarske.

Radove su u Knjaževcu izveli „Artifeks gradnja“ iz Niša i „Transkop R“ iz Svrljiga koji su izabrani u postupku javne nabavke koji je sprovela opština Knjaževac.

Projekat obnove otvorene pozornice Gurgusovačke kule u Knjaževcu finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO. Кomplementarne aktivnosti projekta koje se odnose na primenu principa dobrog upravljanja sprovode se u saradnji sa programom Swiss PRO koji podržava Vlada Švajcarske.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.