Udružena opozicija Srbije apeluje na Evropsku komisiju: ukjučiti Srbiju u zajedničku nabavku ...

Izvor: Beta, 23.Jul.2020, 10:30

Udružena opozicija Srbije apeluje na Evropsku komisiju: ukjučiti Srbiju u zajedničku nabavku ...

Udružena opozicija Srbije apelovala je danas na Evropsku komisiju da Srbiju i druge zemlje Zapadnog Balkana uključi u zajedničku nabavku vakcina protiv virusa kovid 19, navodeći da bi EU time "dokazala da je joj je zdravlje svih u Evropi podjednako važno".Iz te opozicione grupacije su podsetili da na Zapadnom Balkanu živi skoro 20 miliona ljudi koji kako su naveli, zaslužuju da im se pomogne na isti način kao i drugim gradjanima Evrope."Na ovaj način EU bi pokazala da evropska solidarnost nije rezervisana samo za one koji živi u zemljama EU, već je vrednost koja ne poznaje granice", stoji u saopštenju Udružene opozicije Srbije.Ocenjuje se da je za Srbiju to od posebnog značaja jer je predsednik Aleksandar Vučić "izjavio da se pregovara o nabavci pet miliona vakcina koja je navodno testirana na odredjenoj populaciji"."U medijima se spekuliše da je reč o vakcinama koje se proizvode u Kini. Ne možemo da govorimo o kvalitetu te vakcine ali smatramo da gradjani Srbije, kao i celog Zapadnog Balkana, treba da budu zaštićeni istim vakcinama kao i svi ostali gradjani Evrope", stoji u saopštenju.Apel su uputili Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, Narodna stranka, Pokret za preokret, Gradjanska platforma, Pokret slobodna Srbija, Državotvorni pokret Srbije, ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Udružena opozicija Srbije apeluje na Evropsku komisiju:Uključiti Srbiju u zajedničku nabavku vakcina

Izvor: Danas, 23.Jul.2020

Udružena opozicija Srbije apelovala je danas na Evropsku komisiju da Srbiju i druge zemlje Zapadnog Balkana uključi u zajedničku nabavku vakcina protiv virusa kovid 19, navodeći da bi EU time "dokazala da je joj je zdravlje svih u Evropi podjednako važno".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.