UEFA želi da unapredi krivično gonjenje za nameštanje utakmica

Izvor: B92, 19.Okt.2019, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA želi da unapredi krivično gonjenje za nameštanje utakmica

Evropska fudbalska unija traži partnera koji bi je savetovao kako bolje da sarađuje sa policijom i tužiocima, u cilju jače borbe protiv nameštanja mečeva.

Uefa je do 28. oktobra postavila rok zainteresovanima da prikažu studiju izvodljivosti "kako bi se ispitali načini za unapređenje fudbalskih kapaciteta za istragu i procesuiranje slučajeva nameštanja fudbalskih utakmica".

Evropska kuća fudbala priznaje da je "poslednjih godina porastao problem nameštanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << utakmica" i da "kapacitet Uefa i drugih sportskih tela nije porastao u skladu sa pretnjom nameštanja".

U nedavnom slučaju oko nameštanja, UEFA je suspendovala Skenderbeg na 10 godina.

Unutrašnju istragu ometao je nedostatak pomoći albanskih vlasti.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.