UEFA kaznila Bugarsku i Rumuniju zbog rasizma

Izvor: B92, 19.Jul.2019, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA kaznila Bugarsku i Rumuniju zbog rasizma

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je Bugarsku zatvaranjem dela tribina za predstojeće utakmice protiv Engleske i Češke.

U saopštenju se navodi da je kazna izrečena jer su navijači Bugarske na utakmicama protiv Češke i Kosova prošlog meseca uzvikivali uvredljive parole.

Bugarska će 14. oktobra dočekari Englesku, a tri dana kasnije Češku.

UEFA je takođe kaznila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Rumuniju, čije će naredni meč za igrače igrače do 21 godine morati da igra pod delom zatvorenim stadionom, zbog rasističkog navijanja na Evropskom prvenstvu prošlog meseca.

Pored zatvaranja stadiona, UEFA je podelila i dodatne kazne Bugarskoj i Rumuniji, kao i Grčkoj zbog nepristojnog ponašanja" navijača na utakmicama.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.